Foto van een vliegtuig dat een storm nadert. Illustratie bij een blog met een update van week 7 en 8.

Update week 7 & 8: Toen was er een oorlog.

Ik kan het elke week wel zeggen. En grote kans dat ik dat ook doe: wat vliegt de tijd! Maar ondanks dat ik deze blog niet op tijd schrijf, schrijf ik hem nu wel heerlijk zittend in het zonnetje in de tuin. En dat na alle storm in week 7.

.
Week 7

Zoals ik al eerder schreef blijft tijdsmanagement een valkuil voor mij. En hoe goed ik het ook probeer, de tijd vliegt voorbij. Zoveel ideeën, zo weinig tijd lijkt het wel. Aan het einde van de dag vraag ik mij echt weleens af wat ik allemaal gedaan heb en waar de tijd aan voorbij is gegaan. Nu na zeven weken werken met de Daily Goal Setter en de 12 week year methode ben ik erachter dat ik niet alles in de hand heb als het gaat om timemanagement. Ook deze week heb ik ondervonden dat pijn veel meer energie kost dan ik elke keer denk. Waardoor dingen langzamer gaan of helemaal niet. En dan kan ik het nog zo goed gepland hebben, uiteindelijk kan op zo’n dag mijn planning zo de prullenbak in.

.
Storm Eunice

En als er dan zo’n dag als vrijdag is, dan gebeurt er helemaal weinig. Er was flinke storm voorspeld en op het moment dat ik naar kantoor wilde begon het enorm te regenen. Toen de stoere vent ook nog besloot toch bij huis te blijven hebben we een film opgezet. En geloof mij we hebben echt nog nooit zó lang over een film gedaan! De film werd met regelmaat stilgezet om te kijken waar de rondvliegende dakpannen van onze buren geland waren, onze auto’s werden verzet. En de stoere vent – hij is echt stoer – is nog twee keer het dak op geweest om losliggende dakpannen te redden. Niet onze daken, maar die van onze buren. Wel met eindresultaat dat wij schadevrij zijn gebleven.

.
Week 8

Maandag appten Anne en ik elkaar ‘Nieuwe week, nieuwe kansen. Hoe zit jij in je vel en in je energie?’ Helaas moest ik laten weten veel buikpijnen te hebben en weinig energie. Inmiddels begreep ik dat de voorjaarsvakanties waren begonnen. Hierdoor werd ik mij nog meer bewust dat mijn laatste vakantie in 2015 was. Daarna heb ik veel gewerkt en sindsdien bestaan mijn weekenden voornamelijk uit een dag. Tijd om het niet ineens heel anders te gaan doen, maar wel anders te gaan benaderen. Iets meer ontspannen omgaan met planningen en iets meer te luisteren naar mijn energie. Gaat het even niet, dan niet. Morgen is er weer een dag. En…te kijken waar het mogelijk is om wél vakantie te nemen.

.
Het gaat nergens over

En ondanks dat ontspanning en rust heel belangrijk voor een mens zijn, gaat het nergens over. Want dat bleek halverwege week 8 wel, toen Rusland Oekraïne aanviel. Van de een op de andere dag hebben wij te maken met een nieuwe oorlog in de wereld. Het heeft een verlammende werking op mij en veel ongeloof. Ik kan maar niet begrijpen dat het zo makkelijk is om een oorlog te starten én nog minder dat mensen in deze tijd hiertoe in staat zijn. En zo komt het dat ik even niet meer weet wat ik moet schrijven, wat ik met je wil delen. Omdat het voelt alsof het ineens allemaal niet zo toe doet. Maar wees lief voor elkaar, respecteer elkaar. Ook al heb je een andere mening. Dat is wat telt.

.
Een S-Toure groet,

Handtekening Esmeralda

 

 

Foto: Pixabay

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *