Ik ga de goede kant op. Op de foto staat het schip van de opa van mijn schoonvader dat nu bij ons staat.

Update week 5 & 6: De goede kant op.

Volgens mij ga ik de goede kant op vergeleken met de vorige update. De afgelopen twee weken voelden als goede weken. Mijn planning is het daar niet helemaal mee eens. Maar ach, het gaat om het gevoel toch?

.
Week 5

Aan het einde van week 5 heb ik wel even zitten juichen. Ik had even geen zin om te gaan staan Ik werk dit jaar voor het eerst met de Daily Goal Setter en daarin maak je een weekplanning voordat je een dagplanning maakt. De weekplanning bestaat uit drie blokken van vijf taken: de belangrijkste taken, de iets minder belangrijke taken en de taken voor als er nog tijd is. En deze week had ik voor het eerst sinds dit jaar mijn vijf belangrijkste taken al af op vrijdag! (Weekenden werken wij ook) Een momentje voor mij om even trots te zijn.

.
Plannen vind ik lastig

Plannen en tijdsmanagement zijn niet mijn sterkste kanten. Met name dat laatste deel: tijdsmanagement. Een planning maken is niet het probleem, maar binnen de gewenste tijd die planning af hebben… Vorig jaar heb ik het Structuurjunkie Membership* aangeschaft. Het is een online academie met elke maand een ander thema omtrent planning, structuur en wat daarbij komt. Een van de dingen die ik daar leerde is om je privétaken ook mee te nemen in je planning, omdat ze ook tijd kosten. En ik moet zeggen…ik word er steeds ietsje beter in.

.
Week 6

Ik had mij voorgenomen om van week 6 net zo’n goede week te maken als week 5. Nou, dat is niet gelukt, maar wat een fijne week was het! Ik ben gevraagd voor een horeca-uitdaging. Door de operatie is het nog niet zeker of ik het fysiek kan. Samen met de stoere vent ben ik gaan kijken en heb ik meteen besproken wat wél mogelijk is. Het wordt dus vervolgd. En wij hadden na ruim twee jaar weer eens een netwerkbijeenkomst. Wat een feest om andere ondernemers weer live te zien en te spreken.

Zo ziet onze wijnkelder eruit.

.
Een schip en een wijnkelder

Maar ik had nog meer feestelijkheden. Mijn schoonouders hadden een zelfgebouwd schip op hun slaapkamer staan die een goede zichtbaarheid verdiend. Inmiddels staat die bij ons in de woonkamer te pronken. De opa van mijn schoonvader heeft hem gebouwd. Hij won er in 1917 de tweede prijs mee. Ook hebben wij wijnrekken besteld om die wijn in onze kelder eens op te ruimen. Wij wisten niet eens meer wat er stond. Nou…dat resulteerde in onze eigen wijnkelder. En het besef dat we wat vaker een wijntje open moeten trekken.

.
Interieur veranderingen zorgen voor creativiteit

Met zulke kleine interieur veranderingen ben ik echt zo blij als een kind. Het ziet er leuker of mooier uit én het werkt bevrijdend in mijn hoofd. Er is dan ruimte voor creativiteit en rust, waardoor er meer ruimte is om te werken. Maar voor aankomende weken hoop ik iets minder tijd te stoppen in het huis en meer in het schrijven.
Welke intenties heb jij voor aankomende week?

.
Een S-Toure (stoere) groet,

Handtekening Esmeralda

 

 

* dit is een affiliate link

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *