Een foto van Esmeralda aan haar bureau. Waar ze deze blog aan het schrijven is.

Het begin van week 3.

We zitten al in het begin van week 3. En ja, voor mij is dat echt ‘al’. De tijd vliegt voorbij. Wat betekent dat ik op mag schieten met het behalen van mijn doelen. Ik besloot eind vorig jaar namelijk om dit jaar te gaan werken met de 12 week year methode. Nu we in week 3 zitten krijg ik toch wel wat de zenuwen en vraagtekens of alle doelstellingen wel haalbaar zijn.

.
12 Week year

Na het lezen van de 12 Week year van Brian P. Moran en Michael Lennington was ik meteen enthousiast. Ik zal in de toekomst uitgebreider vertellen over hun boek en de methode. Maar het komt er in het kort op neer dat je 12 weken ziet als een jaar. Dus de weken zijn de maanden, de dagen de weken. In plaats van jaardoelen te stellen, maak je doelen voor 12 weken.

.
Samen en toch alleen

Nadat ik hierover met Anne had gesproken, besloten wij deze manier van werken te gaan toepassen in 2022. In december deden we de voorbereidingen en sloten we 2021 af. We maakten onze eigen doelstellingen. Doelstellingen die ons flink uitdagen en waar we onze zenuwen van krijgen. Maar we doen het samen! Overtuigd dat wij dit kunnen met elkaars hulp, motivatie en elkaar als klankbord.

.
De eerste week

Begonnen wij 3 januari vol enthousiasme aan onze 12 week year. Al gauw kwam ik erachter dat alle taken niet ‘even’ zijn. Zelfs de taken waarvan ik dacht dat ze in een poep en een scheet klaar waren, duurden veel langer. Kortom: die eerste week was een race tegen de klok om toch zoveel mogelijk van mijn planning af te krijgen. ‘Ach, opstart problemen’, hoorde ik mijzelf in gedachten zeggen.

.
De tweede week

De tweede week ging ik het anders doen. Minder taken plannen op een dag. De doelstellingen zijn voor 12 weken, niet voor 12 dagen. Overtuigd dat het nu goed ging komen, ging ik de week in. Maar helaas…de tweede week bleek nog slechter te gaan dan de eerste. Ik kreeg mijn plan om drie blogs per week te schrijven niet eens af. Met gevolg dat deze blog een dag te laat online komt.

.
Begin van de derde week

Nu zitten wij dus in de derde week van het jaar en ook in de derde week van ons 12 week year. Dat betekent dat ik van de 12 weken, zonder aankomende week, nog 9 weken heb. Waar ik taken afstreep zie ik er drie bijkomen. Iets waar ik toch wel wat zenuwachtig en onzeker door word. Een conclusie kan ik al wel stellen: de 12 week year zorgt voor productiviteit en creativiteit.

.
Prioriteiten stellen

Deze week ga ik de lessen uit week 1 en 2 samenvoegen: minder plannen, eerst de prioriteiten afronden en daarna pas de rest. Goed kijken of alle ideeën meteen uitgewerkt moeten worden of ook later kunnen. Tot nu toe ben ik nog steeds enthousiast over de weg die Anne en ik ingeslagen zijn. We verbazen ons er elke week over hoe onze creativiteit aangewakkerd is en laten het gebeuren.

.
Ik houd je op de hoogte! Wat nog wel belangrijk is: de link naar het boek 12 week year is een affiliatelink.

Wat denk jij? Gaat mij deze week beter af dan de vorige twee? En hoe zijn jouw eerste twee weken van 2022 gegaan?

.
Een S-Toure (stoere) groet,

Handtekening Esmeralda

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *