Waarom ga ik het in de toekomst anders doen?

Waarom ga ik het in de toekomst anders doen?

Eerder schreef ik al eens over het kwijtraken van de consistentie. Dat ik dat in 2021 anders ging doen. Het kostte wel moeite, maar ik had de smaak weer te pakken. Ik wist hoe ik het ging aanpakken en de creativiteit kwam weer terug. Er stond alleen een operatie op de planning. Wanneer was niet bekend en door de Covid werd het vooruitgeschoven. De week van de operatie en de week erna even rust. Daarna zou ik er toch voor een deel weer zijn, dacht ik vooraf nog.

.

Het pakte heel anders uit

Ik ging er vanuit dat ik tijd had om films en theatervoorstellingen te kijken. Dat ik boeken kon lezen en door kon gaan met bloggen. Wat een misvatting was dat! Inmiddels zijn we zes hele weken verder (het is al 23 maart). Lig ik nog steeds op een strandbedje met extra matras in de woonkamer en kan ik nog steeds niet zelf mijn broek aantrekken. Zes weken zo goed als fysiek niks (zelf) kunnen geeft heel veel tijd om na te denken.

.

Wat moet ik met deze nieuwe ervaringen

Ik bleek helemaal niet in staat om te kunnen schrijven, films of theatervoorstellingen te bekijken. Hoe erg ik het ook mis, het ging gewoon niet. Ik vroeg me af waarom ik hier niet op voorbereid was. Ik had gezocht op Google, maar niet veel gevonden. En wat moet ik eigenlijk met deze nieuwe ervaringen? Ik keek random vlogs en las blogs van anderen. Ik vroeg mij af waarom ik ze keek en kwam tot een interessante conclusie.

.

Mijn interessante conclusie

De vlogs die ik keek en de blogs die ik lees hebben over het algemeen allemaal iets gemeen. Ze gaan over onderwerpen die mij aanspreken, waar ik iets van kan leren én geven een inkijkje in het leven van de maker. Zij laten zien wie ze zijn als persoon. Iets wat ik ook zou willen kunnen en waarom ik een beetje tegen hun op kijk. Alleen hoor ik steeds die stem in mijn hoofd dat mijn leven niet interessant genoeg is. Dat ik niet goed genoeg ben om gezien te worden.

.

Ik wil wel, maar ik durf niet

Als ondernemer heb ik geleerd dat ik moet schrijven voor mijn doelgroep. Terwijl ik me nog steeds afvraag wie nu precies mijn doelgroep is. Ik besefte dat daar mijn struggle zit van consistentie en Social Media. Ik wil wel, maar ik durf niet en ik weet even niet voor wie ik het doe. Afhankelijk zijn van anderen betekent ook mezelf op een andere manier blootstellen. Beseffen dat wat zo vanzelfsprekend is, dat helemaal niet is. Ik ben al zes weken aan het oefenen om te zitten.

.

Laten zien wie ik ben

Tot op de dag van vandaag lukt dat nog niet. Zoals ik al zei zes weken nadenken is best lang. Ik snak naar het moment dat ik alles weer zelf kan. Daar hoort ook bij doen wat ik echt het allerleukste vind: bloggen. En anderen helpen met hun teksten en ervaringen delen. Dus vanaf nu ga ik niet meer bloggen en Social Media inzetten voor mijn doelgroep. Ik ga het inzetten voor mezelf. Om mijn ervaringen te kunnen delen. Te laten zien wie ik ben.

.

De aankomende blogs

Daarom neem ik je in de aankomende blogs mee naar het begin van de afgelopen zes weken. Vertel ik je meer over mijn operatie en het herstel/revalidatieproces. Zodat een ander beter voorbereid kan zijn. Zodat ik mijn verhaal kwijt kan. En vooral om voor eens en voor altijd van die stem af te komen die fluistert dat ik niet goed genoeg ben om gezien te worden.

Ben jij mijn luisterend oor?

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *