Wordt onze droom werkelijkheid in coronacrisistijd?

Wordt onze droom werkelijkheid in coronacrisistijd?

Het is inmiddels weken geleden, maar daar deed ik het. Ik vertelde voor het eerst de droom die wij hebben. Ooit samen een wereldreis maken met een zeilboot. Voor mij een reden om te zorgen dat ik locatie onafhankelijk kan werken. Mijn vriend werkt internationaal met name in de jachtbouw. Hoe gaaf zou het zijn als we daar dan met onze boot naartoe kunnen, klus kunnen klaren en verder kunnen met onze wereldreis.

.

Over vijf jaar kijken we waar we staan.

Fanatiek struinden we internet af naar allerlei soorten zeilboten. Niet om meteen aan te schaffen, maar om te kijken wat we dan eventueel wilden. We bedachten welke cursussen we moeten doen, hoe ons leven er eventueel uit zou kunnen zien, wat we met ons huidige huis zouden doen. Je kent het vast wel. We lieten ons volledig gaan in onze droom. Met de conclusie: we gaan eerst doen wat we moeten doen en dan kijken we over vijf jaar nog eens waar we staan.

.

Het loslaten van onze droom.

Zo gezegd en zo gedaan. We lieten onze droom los. We spraken er soms nog over, maar eigenlijk waren we te druk met andere zaken. Zoals het opstarten van het bedrijf van mijn vriend. Waarom ik die avond vertelde over onze droom, dat weet ik niet meer precies. Het voelde alsof ik dat moest delen. Vanaf dat moment spraken we er thuis ook weer iets vaker over. Met in ons achterhoofd die vijf jaar. Eerst zorgen dat onze beide bedrijven lekker lopen.

.

Campers én een zeilbootje

Begin maart (2020) was het dan eindelijk zover dat mijn vriend van start ging met zijn eigen bedrijf. Een week later kwam hij thuis met het verhaal dat een goede kennis meerdere campers had staan én een zeilbootje. Of ik niet eens wilde kijken. Een camper was een mooie tussenoplossing tot ons zeilbootje. Nog een week later kwam het coronavirus in Nederland. Maar onze nieuwsgierigheid had wel de overhand.

.

Het coronavirus neemt ons land over

Inmiddels hebben we het bootje bekeken. Neemt het coronavirus ons land over. Zijn mijn opdrachten verschoven tot nader order en lopen ook de opdrachten bij mijn vriend terug. De halve wereld, als het niet de hele wereld is, zit in onzekerheid. Hoe lang gaat dit duren, komt er ook een lockdown voor Nederland, wat zijn de economische gevolgen als het virus voorbij is? Inmiddels ontstaan er ook steeds meer vragen bij mij over wat de directe gevolgen voor ons zijn.

.

Zoveel vragen en geen antwoorden

Zoveel mogelijk binnen blijven, maar mijn vriend komt nog wel bij andere bedrijven. Hoe gaat dat eigenlijk? Mogen we wel in de auto een rondje rijden over de heide om even te genieten van het mooie uitzicht? Kunnen we wel samen naar de supermarkt, omdat we boodschappen voor onszelf en voor anderen moeten halen? Wat gaat dit voor financiële consequenties voor ons hebben op de langere termijn? Zoveel vragen en voor niemand nog antwoorden.

.

Wordt onze droom werkelijkheid

Maar vooral ook de vraag: moeten we dit zeilbootje kopen of niet? Wat ik met name heb geleerd tijdens het ondernemen is om kansen te creëren, te zien en vooral te pakken als ze voorbij komen. Geldt dat ook voor dit bootje? Dat ons nu de kans geeft om verder te dromen en even te vergeten hoe vreselijk dat coronavirus is. Wordt dit onze eerste stap om van onze droom werkelijkheid te maken? Of moeten we deze kans laten gaan, omdat de toekomst zo onzeker is?

.

Wat zou jij doen? Ga jij voor iets meer (financiële) zekerheid of grijp je deze kans? Ga je voor het verwezenlijken van je droom of stel je die nog even uit?

.
Laat het weten in een reactie.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *