Een illustratie bij de blog Zullen wij de wereld een beetje mooier maken?

Zullen wij de wereld een beetje mooier maken?

Zullen wij de wereld een beetje mooier maken? Als iedereen een klein beetje bijdraagt, dan kunnen wij met elkaar een groot verschil maken. Misschien doe je dat al en misschien kun je nog wel meer doen. Daarvoor hoef je geen bekendheid, miljardair of wereldleider voor te zijn. Want ook bekendheden, miljardairs en wereldleiders kunnen de wereld een stukje lelijker maken. Dus laten wij kijken wat wij kunnen doen om de wereld iets mooier, liefdevoller te maken op een manier die bij jou past.

.
Dag tegen racisme en discriminatie

En dan bedoel ik met dag vandaag 21 maart 2022. Terwijl ik het liefste met dag doei zeg. Doei racisme en discriminatie. Want anno nu is het toch erg dat er nog steeds zoveel racisme en discriminatie is. Zolang er mensen zijn, zijn er verschillen. In overtuigingen, herkomst, culturen, meningen enzovoort. Dat maakt ons mens zo mooi en dat maakt ons een individu. Je hoeft het niet met iemand eens te zijn, maar respecteer en waardeer elkaar. Ook een manier om de wereld een beetje mooier te maken.

.
Een paar ideeën

De wereld mooier maken kan op zoveel verschillende manieren. Hier een paar ideeën. Je hoeft ze niet allemaal toe te passen. Kijk wat goed voor je voelt en wat je nu kan doen. Want elke kleine bijdrage is er een en samen maken ze heel veel.

 1. .Verricht kleine daden van vriendelijkheid.
  Geef jezelf en een ander iets positiefs. Door bijvoorbeeld naar een voorbijganger te lachen of iemand een compliment te geven.
 2. Luister eens echt naar iemand.
  Wees nieuwsgierig naar de ander en probeer hem/haar beter te begrijpen.
 3. Veroordeel of beoordeel een ander niet.
  Laat iemand in zijn/haar waarde.
 4. Blijf jezelf ontwikkelen.
  Investeer in jezelf en in je persoonlijke groei. Stop daar tijd in. Door jezelf te blijven ontwikkelen leer je jezelf beter kennen, ga je bewuster leven. En maak je jouw wereld een mooiere wereld.
 5. Ga minder consumeren.
  Koop niet om het kopen. Koop duurzamer en bewust. Door minder te consumeren ontstaat er minder afval. En dat maakt de wereld ook weer mooier.
 6. Probeer zoveel mogelijk plastic te vermijden.
  Gebruik in plaats van wegwerp plastic duurzame materialen die je kunt blijven hergebruiken.
 7. Gebruik de auto iets minder vaak.
  Ga eens wat vaker lopen of pak de fiets. Dat is goed voor je gezondheid, het milieu en tegenwoordig, met de huidige brandstofprijzen, ook goed voor je portemonnee.
 8. Wees dankbaar.
  Wees dankbaar voor wat je wel hebt. Ga de kleine dingen, zoals je kop koffie of thee, waarderen. Hoe dankbaarder je bent, hoe positiever je wordt.
 9. Laat je inspireren.
  Laat je inspireren door anderen. Zoals ik mij liet inspireren door deze TED Talk van Cleo Wade.

.

.
Kijk eens wat jij (nog meer) kan doen om de wereld een beetje mooier te maken. En zeg DAG tegen Racisme en Discriminatie.

.
Een S-Toure (stoere) groet,

Handtekening Esmeralda

 

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *