Een foto van mijzelf behorende bij de update van deze blog.

Voor jezelf zorgen

Love yourself first, because that’s who you’ll be spending the rest of your life with.

Een quote die ik op 25 april 2022 publiceerde op mijn Instagram. Voor mij betekent van jezelf houden ook voor jezelf zorgen. Op momenten dat het even niet gaat een stap terug te doen. Dat mag een kleine stap zijn en ook een grote. Dat het een grote stap werd had ik op dat moment niet voorzien. Ook niet dat die stap terug bijna een jaar zou duren.

.
Nodig was het wel.

Begin van 2022 had ik een aantal doelen gesteld voor dat jaar. Een van die doelen was het oppakken van mijn blog om daarna langzaamaan mijn andere werkzaamheden weer op te pakken. Vol enthousiasme ging ik hiermee aan de slag. Het voelde goed en het ging eigenlijk wel zo na een jaar niet kunnen werken.

.
Tot ik besloot mijn horecawerkzaamheden op te pakken.

Het was goed om weer onder de mensen te zijn. Ik had de mogelijkheid om mijn uren langzaam op te bouwen. Mijn been veroorzaakte geen extreme pijnen en ik ervaarde zoveel plezier, dat er weinig terecht kwam van het langzaam opbouwen. Een valkuil die ik herkende van het hardlopen. Te snel harder lopen dan goed voor je is of te snel veel kilometers maken.

.
Om bij thuiskomst te merken dat je energie op is.

Dat gebeurde nu dus ook. Ik kwam er al gauw achter dat bloggen, in de horeca werken en goed herstellen geen goede combinatie was. De dingen die ik voor de operatie bijna fluitend ondernam waren en zijn een complete uitputtingsslag. Het was mijn fysiotherapeut die mij nogmaals uitlegde hoe mijn zenuwstelsel na de operatie functioneert of beter gezegd disfunctioneert.

.
Nu pas drong tot mij door dat niet alleen pijn energie kost.

Maar ook alle prikkels in en om mij heen. Blijkbaar had ik nog iets nieuws te leren: hoe raak ik niet overprikkeld. Tot op de dag van vandaag is dat steeds met vallen en opstaan. In april 2022 koos ik ervoor om mezelf wat ruimte te geven door een paar stappen terug te doen. Even niet meer bloggen. Focussen om fysiek sterker te worden, horecawerkzaamheden uit te breiden en weer onder de mensen te zijn.

Dat lukte en zelfs schrijfopdrachten nam ik weer aan.

Alleen het bloggen voor mijn eigen website zat er nog steeds niet in. In mijn blogboekje staan een aantal handgeschreven kladjes die nog uitgewerkt kunnen worden tot een blog. Daar bleef het voorlopig bij. En nu is het nog steeds puzzelen hoe ik alle dingen kan blijven doen zonder overprikkeld te raken. En na een jaar vallen en opstaan ga ik nog even door met vallen en opstaan.

.
Love yourself first betekent voor mij goed voor mezelf zorgen.

En daar hoort het bloggen echt wel bij. Want ik houd ervan om verhalen, ervaringen en belevenissen te delen. In de hoop jou te inspireren, in gesprek met je te raken of om je heel hard te laten lachen om mijn hersenspinsels. En dat ga ik doen in mijn tempo, op mijn manier en in mijn energieflow. Want dat is voor mij goed voor mezelf zorgen.

Lieve jij, love yourself first!

Wat betekent goed voor jezelf zorgen voor jou?

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Handtekening Esmeralda

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *