Zomervakantie in aantocht

Zomervakantie in aantocht

Ik denk dat het ongeveer twee weken geleden was dat ik met mijn hardloopmaatje kletsend een rondje door het Paleispark liep. Hardlopend te verstaan. Zij vertelde leuk dat er over x tijd gebeurtenis y was en dan een week later heeft zij de volgende gebeurtenis en dan… Dan is het nog zes weken voor het vakantie is. Zomervakantie!

.

Alweer zomervakantie

Ik schrok mij rot. Vertelde zij nu serieus dat het over ongeveer acht weken alweer zomervakantie is? Ja, dat deed zij echt. Naar aanleiding van haar verhaal vroeg ik aan een ander sportmaatje, met kinderen, wanneer onze regio vakantie heeft. Mijn conclusie was dat ik helemaal nog niet toe ben aan de zomervakantie. Qua weer niet, waar blijft toch die zomer?!, maar ook qua werk niet.

.

Geen stap vooruit

Mijn jaar van veranderingen gaat harder dan ik mijn veranderingen eigen heb gemaakt. De tijd vliegt voorbij, terwijl ik het gevoel heb geen stap vooruit te komen. Ik ben zo gefocust op waar ik naartoe wil, dat ik vergeet om te kijken wat ik al gedaan heb. Waardoor het gevoel van stilstaan versterkt wordt. Terwijl ik ondertussen echt wel de nodige stappen voor mijzelf gezet heb.

.

Meer bewustzijn

Sinds deze maand hebben wij in de keuken een zelfgemaakte familyplanner hangen. Elke week schrijven wij voor de aankomende week op hoe onze week eruit gaat zien. Handig om te zien waar iedereen uithangt, maar ook wie er wel en niet mee-eet. Sinds die planner ben ik er ook meer bewust van hoe mijn agenda eruit ziet. Niet heel anders dan altijd en toch ook weer wel.

.

Visueel zichtbaar

Zo stond, de afgelopen twee weken, mijn planner helemaal vol met afspraken, opdrachten en was ik geen enkele avond thuis. Terwijl de rest hier en daar nog een lege dag had. Mijn agenda was ineens in een oogopslag visueel zichtbaar. Ik kan je vertellen dat dat toch anders is dan dat je in je agenda kijkt. Dan lijkt het wel mee te vallen. Maar dit was duidelijk bewijs dat ik echt wel wat doe.

.

Achterlopen of niet

Om mijn werk goed te doen heb ik structuur nodig. Als dan een week anders loopt is dat niet erg, maar de week erna heb ik het idee dat ik mega achterloop. Wat ook niet waar is. Het is het gevoel. Voor ik aan deze blog begon ben ik even terug gaan kijken naar afgelopen weken. Ik was benieuwd hoe het kwam dat ik ‘achterloop’. Wat eigenlijk helemaal niet zo is.

.

Stappen maken

Ik zag dat afgelopen weken vol stonden met van alles en nog wat. Dat er momenteel heel veel gaande is, zowel zakelijk als privé. Dat ik wel degelijk stappen maak in de richting waar mijn focus ligt en dat het echt hoog tijd is om na te gaan denken over onze zomervakantie. Dat die er nu al aankomt is eigenlijk helemaal niet schrikbarend of om voor in de stress te schieten.

.

De eyeopener

Het is een eyeopener dat wij eens serieus moeten nadenken over onze vakantieplannen. Het vakantieseizoen is voor mij misschien wat rustiger. Maar hé, ik heb genoeg te doen. Voor mijn partner is het juist de drukste periode. Dus een zomervakantie daarna is wel verdiend. Laat die zomervakantie maar komen, dan kijk ik ondertussen wat vaker na wat ik wél gedaan heb in de tussentijd.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

One thought on “Zomervakantie in aantocht

 1. Rob Halewijn

  Tijd is een rekbaar begrip en afhankelijk van de kracht die haar beinvloedt. Deze gedachte omdat ik op Netflix ‘Black Hole APOCALYPSE’ kijk. En hoe wij de tijd ervaren is wat wij menen waar te nemen. Hierbij speelt ons gevoel een grote rol.

  Om controle en overzicht te houden over de weken/tijd is een agenda een concreet hulpje. Visueel maken en met de hand invullen versterkt het bewustworden van onze tijdsinvulling. Interessant wat jij hierover schrijft en hoe jij dat ervaart.
  En dan te weten dat er mensen zijn die geheel zonder agenda/overzicht leven. Iets wat ik in de vakanties doe omdat mij dat een bewuster vakantie/vrijheidgevoel geeft.
  Leuk om te zien hoe eenieder op zijn/haar eigen wijze met de factor tijd omgaat. Tijd die voor al wat leeft excact hetzelfde aantal dagen, uren, seconden geeft en toch telkens anders wordt ervaren en ‘toegepast’

  Altijd boeiend om de tijd te nemen om over tijd na te denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *