Wat mensen niet weten is dat je S-Tour uitspreekt als Stoer.
Veel mensen weten niet waar S-Tour voor staat.
Wat nog meer mensen niet weten is wat het zegt over mij.
En wat de meeste mensen niet weten is dat het refereert naar mijn allereerste begin.

Het allereerste begin

Met dat allereerste begin bedoel ik niet het begin van mijn ondernemerschap. Daarmee bedoel ik het begin van mij. Het moment dat ik een naam kreeg bij mijn geboorte. Ik weet niet meer precies wanneer het was, ergens rond mijn zevende jaar zal het zijn geweest. Ik kreeg toen toestemming van Koningin Beatrix om mijn naam te veranderen naar de achternaam van mijn moeder.

Genoeg letters voor een bedrijfsnaam

Het was mijn vaders achternaam waarmee ik ingeschreven werd bij het geboorteregister. Ik heb niet de behoefte om die achternaam met jullie te delen. Niet omdat ik er niet trots op ben, maar uit privacy voor mijn familie. Wat ik er wel over kan zeggen is dat het genoeg letters bevat om er iets mee te doen in mijn bedrijfsnaam.

Het helemaal uitgedacht zonder emotie

En dat heb ik gedaan. Weliswaar met een kleine aanpassing. Ik wilde namelijk dat de bedrijfsnaam elementen bevatte die pasten bij de onderneming die ik wilde neerzetten. Ik had het helemaal uitgedacht, geen enkele emotie kwam eraan te pas. Behalve dat stukje over die achternaam, waarvan ik op dat moment besloten had het met niemand te delen.

S-Tour vertelt je wie ik ben en wil zijn

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder, heb ik heel veel gedaan en veel over mezelf geleerd. En wat blijkt? S-Tour zegt meer over mij als persoon, dan ik mij ooit had kunnen bedenken. Niet over wie ik als ondernemer wil zijn, maar wat ik echt belangrijk vind. Dat wat maakt wie ik ben, hoe ik wil zijn en hoe ik mijn ondernemerschap wil uitvoeren.

Dit zegt S-Tour over mij

• S-Tour spreek je uit als Stoer, gewoon omdat dat lekker bekt. Alhoewel ik soms te horen krijg van anderen dat ze mij stoer vinden, zie ik dat niet zo. Maar hé, zo’n compliment sla ik niet af.

• De ‘S’ staat voor Es. De afkorting van mijn naam. De ‘S’ staat ook voor sociaal. Ik vind het belangrijk om oog te hebben voor een ander. Een luisterend oor te zijn, te helpen als mijn hulp nodig is. Er voor elkaar te zijn.

• Haal je het minteken weg, dan krijg je Stour. Stour is een rivier in het oosten van Engeland. Een rivier stroomt en blijft in beweging. Ik vind het belangrijk om niet stil te staan. Mezelf te blijven ontwikkelen.

• Tour, Engelse variant, de letters die refereren naar mijn allereerste begin. Wat ook heel goed uitkomt omdat ik van toueren houd. Toueren in de zin van reizen. Op ontdekking gaan naar andere culturen en omgevingen. Genieten van de landschappen en leren van andere culturen. Het liefst offline, maar online is ook een goed alternatief.

• Dan komen we bij ‘our’. Als copywriter vertaal ik jouw verhaal naar tekst. Een tekst die past bij wie jij bent, waar je jezelf in herkent. Dat doen we samen, waardoor het our – onze – verhaal wordt. Jouw verhaal, mijn tekst. Om tot een goed resultaat te komen zullen we het toch echt samen moeten doen.

• Dan staat de ‘u’ er nog in. De Engelse you. Daar waar het bij mij om draait. Om jou. Ik ben er om jou verder te helpen. Om jouw verhaal zo te schrijven dat het zijn doel bereikt. En laat ik daar nu net even heel blij van worden.

En zo staat mijn bedrijfsnaam meer voor wie ik ben, dan ik ooit had kunnen bedenken. Dat vind ik dan wel weer stoer S-Tour.

Benieuwd naar wat S-Tour voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Een S-Toure (stoere) groet,

Esmeralda