Als consistentie zo belangrijk is, waar was ik dan al die tijd?

Als consistentie zo belangrijk is, waar was ik dan al die tijd?

Het is de eerste dag in december op het moment dat ik deze blog schrijf. De maand die ik ga gebruiken voor het afronden van 2020 en het klaarmaken voor 2021. Gezien de blogs en podcasts die nu voorbij komen ben ik daarin niet de enige. Ieder gaat daar op een andere manier mee om. Dat wordt gedeeld en er komen tips voorbij. Een ding hebben ze gemeen: het woord consistentie. Niet iets nieuws. Maar waar was die consistentie bij mij in 2020?

.

Ver weg van hier

Nou, daar kan ik je wel een antwoord opgeven. Die was weg, heel ver weg. Het liefste was ik mee gegaan. Weg van hier, weg van alle onzekerheden. Nieuwe energie en inspiratie opdoen. Mooie avonturen beleven om over te vertellen. Je kent het vast wel. Alleen had 2020 dat niet in de planning. In plaats van dat we weg konden zaten we met – zowat de hele wereld – op een plek. Onze eigen plek, in onze eigen bubbel.

.

Geen nieuwe inspiratie

Ik ben niet zo goed in consistentie en in deadlines als het voor mezelf is. In januari 2020 had ik me voorgenomen om daar flink aan te werken. Dat heb ik ook gedaan, zoveel als ik kon. Tot die consistentie helemaal weg was. Ik volledig uit het veld geslagen raakte en toen maar besloot om alle teugels te laten vieren. Dit duurde een paar weken. Het gaf geen nieuwe inspiratie of bracht geen mooie verhalen. Ik was er klaar mee.

.

Corona zijn eigen gang, ik dan ook

Als die corona zijn eigen gang gaat. De wereld beheerst en ervoor zorgt dat mijn geliefde branche, de culturele sector, op zijn gat ligt. Nou, dan ga ik ook mijn eigen gang. Ik liet de consistentie zijn reis vervolgen zonder mij. En ging mij focussen op wat ik nodig had. Niet voor nu, maar wel voor de toekomst. Ik ben online trainingen gaan volgen. Heb voor me uitgestaard om tot nieuwe inzichten te komen. Liet mij even niet meer zien met S-Tour. Het kon me wat.

.

Langzaam consistent zijn

En dat ‘wat’ kon. De motivatie kwam weer terug, de creativiteit was er weer. Ik vond een andere manier van plannen en effectief zijn. Nog steeds in de oefenfase, dat wel. Het helpt mij wel en nu is het tijd om weer langzaam consistent te zijn. December en januari zijn niet de maanden om die consistentie volop in te zetten. In verband met een operatie weet ik simpelweg niet hoe ze gaan lopen. Leuke woordspeling. Dat lopen wordt dan letterlijk een probleem

.

Nieuw jaar, nieuw streven

Eigenlijk ook niet heel erg. Wie wil nu niet nog even de vakantiemodus aanhouden als je weg bent geweest. Die tijd gun ik consistentie dan ook nog even. Als het daarna de rest van het jaar keihard zijn best doet om er wel te zijn. Voor jullie en voor mezelf.

Dus een nieuw jaar, nieuwe kansen en een nieuw streven om consistent te zijn. Heb jij tips om consistent te blijven? Ik hoor ze graag!

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *