De eerste stap naar die ene droom.

De eerste stap naar die ene droom

Op mijn blog Wordt onze droom werkelijkheid in coronacrisistijd? kreeg ik veel reacties. Een enkeling die het aanschaffen van een zeilbootje als laatste stap ziet en heel veel mensen die zeiden dat we ervoor moesten gaan. Eerlijk is eerlijk inmiddels hadden wij het zeilbootje al aangeschaft. We zagen deze kans als een eerste stap om onze droom werkelijkheid te maken of om ons voor altijd uit onze droom te helpen.

.

Droom verwezenlijken of uit de droom helpen

Voor mij is het inmiddels jaren geleden dat ik gezeild heb. Ik ben zelfs met een goede vriendin op een groepszeilvakantie geweest. Die vakantie staat in mijn top drie van mooiste vakanties. Tijdens die vakantie heb ik veel geleerd over zeilen. Maar of ik dat nog steeds kan is de hamvraag. Ik heb mij laten vertellen dat je zeilen nooit verleert. Of dat ook voor mij geldt moet ik nog maar ondervinden. Met dit bootje ga ik ervaren of ik het nog steeds zo leuk vind of toch niet zo.

.

Ik leerde meer tijdens die zeilvakantie.

Achteraf gezien heb ik nog veel meer geleerd tijdens die zeilvakantie. Ik leerde daar mijn manier om volledig te ontspannen. De rust op het water, het letterlijk nergens naartoe kunnen, de golven tegen de boot, het buitenleven. Ik slaap dan ineens weer goed, laad weer op en ervaar ultieme rust. Dat leerde ik daar over mezelf. Ik leerde dat als ik volledig wil ontspannen ik naar het water moet gaan. Naar een plek met bootjes, het liefste op het water en met weinig mensen om mij heen.

.

De belangrijkste reden voor het kopen

Mijn vriend is niet van het op vakantie gaan. Voor zijn werk komt hij in verschillende havens (internationaal) en op verschillende boten. Dat vindt hij vakantie. Bij de tweede keer bezichtigen zag ik pas echt goed wat het bootje met ons doet. Het laat ons ontspannen en geeft ons het gevoel van op vakantie zijn. Ook al zijn we er voor twee uurtjes en staat het bootje nog op de wal. Al zouden we dit jaar niet op vakantie mogen, dan hebben wij toch vakantie gehad.

.

Een flinke klus

De kiel moet opnieuw in de antifouling gezet worden (aangroeiwerende verf) en dan kan er mee gevaren worden. Maar zolang we niet mogen varen, besteden we die tijd om de boot ons eigen te maken. Inmiddels is een groot deel van het interieur eruit en wordt de buitenkant flink aangepakt. Tegelijkertijd leer ik over allerlei verfsoorten, technische aspecten en andere zaken die erbij horen. Het is een flinke klus die ons nu lekker bezighoudt en veel plezier geeft.

.

Niet vaak thuis, maar in onze bubbel

We zijn niet vaak thuis ondanks de vraag om zoveel mogelijk thuis te zijn. We leven voornamelijk in onze eigen bubbel. We werken vanuit ons kantoor aan huis en genieten van onze tuin. We gaan naar onze werkschuur of naar de boot. Beide plekken waar we nauwelijks iemand zien en als we iemand zien op veilige afstand. Spullen die we nodig hebben om te klussen hebben we nog of worden via internet besteld. Op deze manier vermijden wij verveling en vooral mensen.

.

Voor nu zijn doel bereikt

Voor die enkeling die de aanschaf van dit bootje ziet als laatste stap. We hebben nog niet alle cursussen om een wereldreis te kunnen maken. Dit bootje is een eerste stap om te kijken of we onze droom gaan verwezenlijken of dat het ons uit de droom helpt. Het bootje staat nog op de wal en we hebben er nog niet mee gevaren. Toch heeft dit bootje voor ons zijn doel al bereikt. We doen iets wat we leuk vinden (het klussen) en zijn elke keer even op vakantie.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *