Weet je nog dat ik vertelde over die Zoom call? Dat ik meer van mezelf ging laten zien op Social Media op een manier die bij mij past? Nou, daar ben ik nog steeds mee aan het stoeien. Helemaal toen ik besefte dat ik mijn blogs niet voldoende deel op mijn Social Media kanalen. Uit angst over wat een ander erover zal zeggen, een beetje omdat ik het vergeet en een deel omdat ik zelf mijn blogs niet zo interessant vind.

Blogs schrijven die veel gelezen worden

Nog steeds vind ik mijn verhaal niet interessant genoeg om met de wereld te delen. Alleen ik vind het bloggen zo leuk en ergens wil ik die blogger worden die blogs schrijft die veel gelezen worden. Bij wie je uitkijkt naar de volgende blog. Maar tja…waarom zou jij mijn blog wel interessant vinden als ik dat zelf niet vind? Zo spannend is mijn leven niet, althans dat vind ik. Ach, al die negatieve stemmetjes in mijn hoofd. Misschien herken je het wel.

Beter worden in schrijven

Toch zijn er genoeg redenen om wel te blijven bloggen en ze ook te blijven delen. De belangrijkste is wel dat ik veel beter wil worden in schrijven. Door te bloggen kan ik oefenen met schrijfstijlen, zien wat ik wel zelf leuk vind én wat ook fijn schrijft. Onderzoeken wat werkt waardoor mijn blog toch door jou gelezen wordt. Waardoor ik jou kan inspireren om bijvoorbeeld die ene film te kijken of om toch eens contact met mij op te nemen voor jouw teksten.

Terug bij dat punt

Want uiteindelijk ben ik ook een commerciële tekstschrijver. Word ik niet alleen blij van bloggen, maar ook nog eens extra blij als ik voor jou mooie teksten mag schrijven. Om dat te bereiken kom ik toch weer op dat punt: mezelf meer laten zien op Social Media. Ik hoor nu niet alleen negatieve stemmetjes van mezelf in mijn hoofd waarom ik het niet moet doen. Maar ook de stemmen waarom ik het juist wel moet doen.

Allemaal stemmen in mijn hoofd

Zoals de stem van Elja Daae: ‘Je moet je blog promoten om gelezen te worden!’ De stemmen van die onderneemsters uit de Zoom call: ‘Toon ons je openheid en oprechte nieuwsgierigheid.’ Je kunt je voorstellen wat een chaos dat werd in mijn hoofd met allerlei ideeën, vraagstukken en die stemmen. En toen kwam ook nog de stem van Juliëtte Moolenbeek tijdens de cursus Dagboekschrijven: ‘Schrijf op basis van quotes. Waarom spreekt de quote je aan?’

De oplossing voor mijn vraagstuk

En dat was de oplossing voor mijn vraagstuk ‘hoe laat ik mezelf meer zien op Social Media’. Zo makkelijk kan het dus zijn! Ik ben fanatiek aan de gang gegaan met het maken van een contentkalender, zodat ik niet vergeet om mijn blogs en overige posts te delen op al mijn Social Media kanalen. Heb ik een heel idee uitgewerkt hoe ik jou mij beter kan leren kennen. Dat kan aan de hand van vraagstellingen en quotes. Want ik houd van vragen stellen en quotes.

De ongegronde angst

Bovendien geeft het meteen mij de gelegenheid om jou beter te leren kennen. Hoef je alleen maar antwoord te geven op een gestelde vraag of te reageren op een quote. De angst voor wat een ander erover zal zeggen? Eigenlijk is die volledig ongegrond. Ik vergeet namelijk vaak wat ik geschreven heb. Als een tekst eenmaal staat zoals gewenst, dan ben ik binnen een paar uur de inhoud vergeten. Niet altijd handig, maar in dit geval toch ook wel lekker.

Denk ik…

Benieuwd naar dat uitgewerkte idee? Volg mij dan op:
Instagram, Facebook en voor de blogs ook op LinkedIn.

Dan zien we over een tijdje of dat idee ook echt werkte voor mij én voor jou.

Een S-Toure (stoere) groet,

Esmeralda