Er had al eerder een blog online moeten staan. Naar aanleiding van een training over Social Media had ik een mooi plan gemaakt. Eens in de twee weken een blog online op maandag. Vier vaste thema’s, zodat ik altijd weet waarover ik kan schrijven. Behalve deze week. Heb ik nu een writer’s block of kan ik niet de juiste woorden vinden om jou te vertellen waar ik mee bezig ben?

De struggle

Ik blijf het een struggle vinden om de juiste consistentie te houden in mijn blog. Eerst wist ik niet waarover, toen wist ik niet wanneer en nu is er eindelijk na jaren een plan…zijn de woorden er niet. Zucht. Ik snap er niks van dat soms datgene wat je het leukste vindt om te doen, het moeilijkste is. In mijn geval het bloggen. Oké, eerlijk is eerlijk, onzekerheid speelt natuurlijk ook mee.

Keuze genoeg

Maar daar heb ik afscheid van genomen. Ik word blij van bloggen, dus dat is wat ik doe. Inmiddels heb ik de thema’s waar ik jullie over wil informeren en waar ik graag over blog. Ook heb ik een lijst met blogideeën. Keuze genoeg. Aan jou om te bepalen of je het wel of niet wil lezen ik hoop natuurlijk van wel.) En dan heb ik een leeg wit vel voor mij. Totaal inspiratieloos.

Daar zijn de vragen

Is dit dan nu een writer’s block? Of is het simpelweg dat ik even niet de juiste woorden heb? Ben ik te druk geweest, waardoor ik niet voldoende nagedacht heb over mijn volgende blog? Of heb ik mij teveel laten opslokken door mijn boek? Er is toch best wel het een en ander gebeurd de afgelopen twee weken? Waar blijven dan die woorden?

Genoeg gebeurd

Zo kreeg ik een auto van mijn lief. Ben ik voor klanten aan het werk en leer ik over hun branche. Altijd interessant. Las ik artikelen over het toekomstige bestaan van bloggen. Kijk ik er elke dag naar uit om verder te lezen in mijn boek: De Bullet Journal Methode. Een methode waar ik al een paar jaar mee werk, maar waar ik veel meer uit kan halen.

De werking van dit boek

Interessant om te lezen hoe de methode tot stand is gekomen en wat je er allemaal mee kan. Het besef dat ik er nog lang niet alles uit haal, maakt het des te leuker om ervan te leren. Het zet mij aan het denken over hoe het volgend jaar beter kan ten opzichte van 2019. Het reflecteren van afgelopen jaar is daarmee voor mij al begonnen, terwijl het jaar nog niet eens om is.

Goed begin van 2020

Daardoor kan ik 2020 goed beginnen met een methode die voor mij werkt. Waardoor de consistentie in het bloggen straks geen struggle is. Dat de writer’s block geen writer’s block is. Dat ik kan doen wat ik het liefste doe: bloggen. Het enige waar ik dan nog een oplossing voor moet vinden is dat ik de juiste woorden heb om jou te vertellen wat ik je graag wil vertellen.

Als je daarvoor een tip hebt, dan is die meer dan welkom!

Een S-Toure (stoere) groet,

Esmeralda