Meer zichtbaar zijn, doodeng!

Meer zichtbaar zijn, doodeng!

Vorige week las ik een artikel op Schrijfvis.nl met zeven tips over het schrijven van een nieuwsbrief. Zolang S-Tour bestaat heb ik een ongebalanceerde verhouding met nieuwsbrieven. Ik vind het super leuk om die van anderen te lezen. Met een nieuwsbrief ben je meer zichtbaar, maar het zelf doen… Ik heb al meerdere malen een template gemaakt voor mijn nieuwsbrief. Zelfs al een lelijke inschrijfknop op mijn website gehad en die er ook gauw weer afgehaald.

.

Nieuwsbrieven en mailinglijsten

Op de een of andere manier ben ik nog niet klaar voor het versturen van een nieuwsbrief en het opbouwen van een mailinglijst. Zelfs na het lezen van het artikel van Schrijfvis niet. Wat eraan schort? Pure onzekerheid en niet dat doen wat ik het liefste doe: schrijven! Als je mijn blog van twee weken geleden gelezen hebt, weet je dat 2019 in het teken staat van veranderingen. Een van die veranderingen is meer bloggen en laten zien wie ik ben.

.

Doen wat ik het liefste doe

Zodat ik ook daadwerkelijk dát doe wat ik het liefste doe. Bloggen over wat mij bezighoudt en over mijn passies: theater, films en muziek. Als ik daar regelmaat in heb en die ook behoud, dan pas heb ik ook echt wat te vertellen in een nieuwsbrief. Althans…dat is mijn idee erbij. Dus begin ik bij het begin en dat is regelmatig bloggen. Jou meer meenemen in mijn wereld en in wie ik ben. Nu ik dat zo besloten heb, vind ik het ineens doodeng!

.

Zichtbaarheid vergroten

Zo heb ik ook de Social Mail training van The Social Brand  afgerond. Een hele strategie uitgewerkt voor mijn zichtbaarheid op Social Media. Niet dat ik Social Mediavreemd ben, juist helemaal niet, maar die consistentie blijft een lastige. En nu durf ik niet meer. Aan de hand van een strategie je zichtbaarheid vergroten. Alsof ik zoveel te vertellen heb of elke dag iets bijzonders mee maak. Ik heb wel een ontzettend leuk leven, maar of dat ook leuk voor jullie is?

.

Het dagelijkse leven

Vervolgens las ik de zeven tips van schrijfvis, journalist Dennis Rijnvis. Ik ga niet alle zeven tips bespreken, maar je kunt ze wel hier lezen. “Nieuwsbrief schrijven – tip 2 – Haak in op het dagelijkse leven. Wat houdt je lezer op dit moment bezig? Stel jezelf die vraag voordat je de eerste zin van je nieuwbrief schrijft.” Uh, tja…wat houdt de lezer, jou dus, bezig? Geen idee eigenlijk. Waar ben jij nu mee bezig? Wat speelt er bij jou?

.

Wat houdt jou bezig?

Ik weet wel wat mij bezighoudt. Een verbouwing, een verhuizing en het feit dat ik meer zichtbaar wil zijn. Dat laatste vooral als een van de veranderingen voor S-Tour. Het is niet dat ik niet geïnteresseerd ben in wat jou bezighoudt. Juist helemaal niet. Dus vertel! Waar ben jij de laatste tijd zo druk mee? Vind of vond jij het ook zo lastig om zichtbaar te zijn? Of..eigenlijk…hoe doe jij dat? Doe jij dát wat jij het liefste doet? Oh en die nieuwsbrief, hoe denk jij daarover?

.

Een S-Toure (stoere) groet,

7 thoughts on “Meer zichtbaar zijn, doodeng!

 1. Inge van Boven
  Inge van Boven says:

  Waar ik druk mee ben….. is een collectie opbouwen met mooie schilderijen om daarna te kunnen exposeren. Daarna moet ik dus zichtbaar zijn. Dat is logisch, dat is leuk omdat ik mijn schilderijen goed genoeg vind om ze aan iedereen te laten zien. Het is ook leuk omdat dit bij mij past. Schilderen en exposeren. Maar als ik er over zou moeten gaan bloggendan zou ik met hetzelfde dilemma zitten als jij. Al die twijfels, al die onzekerheden.
  Bij mij past het nu dus nog niet op dit moment.

  1. Esmeralda

   Wauw, wat gaaf Inge. Ik ben heel benieuwd naar je expositie straks. Ik weet niet of het moment komt dat het bij je past. Soms moet je gaan doen in plaats van wachten. Wellicht dat het dan steeds makkelijker wordt, dat hoop ik tenminste, en het gaat passen. Succes met het opbouwen van je collectie.

 2. Hein Kleinleugenmors
  Hein Kleinleugenmors says:

  Hoi Esmeralda,

  Je schrijft mooie blogs. Zo ook deze. Mooi hoe jij jouw onzekerheid beschrijft. Jouw doelen “Doen wat je het liefste doet” en “Zichtbaarheid vergroten”. Je verzucht dat er op dit moment bij jou iets van twijfel ontstaat.
  Is dat de reden dat je nu aan je volgers vraagt waar zij mee bezig zijn?

  Jouw kracht in je blogs is volgens mij juist dat je van jouw “kwetsbaarheid” jouw “KRACHT” maakt. Daar zijn boeken over vol geschreven.

  Lieve Es, Go for it !!!

  1. Esmeralda

   Dank je wel voor je mooie compliment.
   Twijfel is er zeker. Mijn ‘kwetsbaarheid’ tonen is nog steeds heel erg ver buiten mijn comfortzone.
   Jouw motivatie is heel waardevol voor mij!
   De vraag wat mijn volgers bezighoudt is omdat ik echt niet weet wie mijn volgers nu zijn en wat zij doen. Daar ben ik inmiddels wel benieuwd naar.

 3. Hein Kleinleugenmors
  Hein Kleinleugenmors says:

  Hoi Esmeralda,

  Je schrijft mooie blogs. Zo ook deze. Mooi hoe jij jouw onzekerheid beschrijft. Jouw doelen “Doen wat je het liefste doet” en “Zichtbaarheid vergroten”. Je verzucht dat er op dit moment bij jou iets van twijfel ontstaat.
  Is dat de reden dat je nu aan je volgers vraagt waar zij mee bezig zijn?

  Jouw kracht in je blogs is volgens mij juist dat je van jouw “kwetsbaarheid” jouw “KRACHT” maakt. Daar zijn boeken over vol geschreven.

  Lieve Es, Go for it !!!

 4. Rianne

  Hallo Esmeralda,

  Dit was het 2de blog dat ik van je las, pas sinds kort je blogs ontdekt. Maar vind ze heel herkenbaar. Je kwetsbaar opstellen kan doodeng zijn, een masker, muur, of denkbeeldig pantser voelt zo veilig. Maar juist door dit blog stel jij je kwetsbaar op, en dat vind ik enorm dapper van je, dus chapeau.
  Ik ben momenteel bezig met Het bestuderen van de 7 gewoonten volgens Covey … Maar ik denk dat als he gewoon schrijft over wat jou bezig houdt en het dan hier en daar iets meer in de algemeenheid trekt je exact raakt waar een groot deel van je lezers ook mee bezig is, ze volgen jouw blog niet voor niets, het thema, en je schrijfstijl en je persoonlijkheid die daaruit blijkt nodigt hen uit verder te lezen.

  1. Esmeralda

   Hoi Rianne,

   Dank je wel voor je compliment. Heel erg leuk om te lezen en ook zeer motiverend om door te gaan met schrijven.
   De 7 gewoonten van Covey heb ik zelf nog niet gelezen, maar staat nog op mijn lijstje. Laat je weten hoe je het boek vond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *