Een vrouw die een telefoon in handen heeft met hart-snoepjes in beeld. Als ondersteuning van de tekst in deze blog.

Op valentijn een beetje liefde voor jou.

Valentijnsdag; voor de één een fijne dag, voor de ander een dag om gauw te vergeten. Dat het inmiddels een dag is waar de commercie goed op gaat kunnen we niet ontkennen. Voor mij is het een dag om even extra te denken aan alle lieve mensen die ik om mij heen heb. En aan alle mensen met wie ik een tijdje mocht optrekken tot het moment dat we ieder een andere weg insloegen.

.
Maar waar komt Valentijnsdag vandaag?

Ik wist het niet en na wat rondzoeken op internet weet ik het nog niet. Gelukkig ben ik niet de enige, want er doen zich verschillende verhalen de ronde waarvan niemand zeker weet welke verhaal er nu klopt. Wat wel unaniem gedeeld wordt is dat Valentijnsdag een eeuwenoude traditie kent in Engeland en de Verenigde Staten.

.
De bloemisterijen brachten het hier

Eind jaren veertig stagneerde de binnenlandse bloemenverkoop. Het was een bestuurslid va de Vereniging De Nederlandse Bloemisterij die in Amerika had gezien wat Valentijnsdag daar met de verkoop deed. Hij stelde in 1949 voor om Valentijnsdag of ‘bloemendag’ in Nederland te introduceren. Halverwege de jaren negentig bereikte Valentijnsdag zijn grootste succes.

.
Valentijnsdag in het teken van liefde

Tegenwoordig staat Valentijnsdag in het teken van verliefdheid en liefde. Terwijl de dag oorspronkelijk ‘de dag van de vriendschap’ was. Een dag waarop je een cadeautje, bloemetje of kaartje stuurde naar je geliefden, naar mensen die je dankbaar bent, op wie je bijzonder gesteld bent of misschien wel verliefd.

.
Een beetje liefde voor jou

Met dit versje van Marianne Busser en Ron Schröder wil ik jou laten weten dat ik je dankbaar ben voor het lezen van mijn blog. En wil ik je een beetje liefde sturen, omdat je mooi bent zoals je bent.

Vriendschap
dat is geven zonder nemen

Vriendschap
dat is helpen als het kan

Vriendschap
dat is meer dan woorden zeggen

Vriendschap
is een beetje houden van

.
Maak er een liefdevolle dag van.

.Een S-Toure (stoere) groet,

Handtekening Esmeralda

 

 


.
Bron:
https://www.duoplant.nl/wat-is-valentijnsdag
https://nl.wikipedia.org/wiki/Valentijnsdag
https://historiek.net/geschiedenis-van-valentijnsdag

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *