The road of Hope

De weg naar het geluk

Het was net na 1900 dat William en Anna Singer hun geluk vonden in villa De Wilde Zwanen in Laren. Hij is kunstenaar, zij een muziekliefhebber en samen zijn ze fervent kunstverzamelaars. Na het overlijden van haar man breidt Anna de villa uit met een museum en een concertzaal. Ruim 60 jaar later was het tijd voor vernieuwing. Met de start van het nieuwe theaterseizoen 2017-2018 opende Singer Laren de deuren van haar nieuwe entreefoyer en haar nieuwe theaterzaal.

.

Première

Het is in deze nieuwe theaterzaal dat ik de The Road of Hope ga betreden. De voorstelling van Chris Hinze & Mr. Richard Parker. Ik weet totaal niet wat ik kan verwachten. Het is een multimedia concert met live muziek en filmbeelden in het theater. Het is de première voor de muzikanten, mijn eerste keer bij een multimedia concert. Het zaallicht gaat uit, de spots gaan aan en de filmprojectie begint.

.

Foto’s met een verhaal

Diverse portretfoto’s wisselen zich af. Elk portret met zijn eigen verhaal. De foto’s zijn prachtig en doen mij denken aan een aantal portretten die de fotograaf Adrian Kuipers mij ooit heeft laten zien. Langzaamaan worden de portretfoto’s afgewisseld met beelden van een in puin liggende Damascus, vluchtelingen en dorre landschappen. Foto’s van mensen en beelden die staan voor een zoektocht. Een zoektocht naar geluk en een beter leven.

.

Opstelling muzikanten

Ik vind het jammer dat de muzikanten hebben gekozen voor de opstelling, zoals die nu is. Middenin mijn gezichtsveld staat een ongebruikte microfoonstatief. Daarachter zit de drummer. Zijn gezicht is voor mij niet zichtbaar door zijn drumstel. Zowel het statief als de drummer breken het beeld. Hierdoor ben ik wat afgeleid van de indrukwekkende foto’s. De muziek is prachtig. Voor deze theaterzaal nu iets te hard, maar dat ligt niet aan de muzikanten.

.

Muziek met kwaliteit

De muziek laat horen wat de muzikanten in zich hebben. Diverse invloeden komen voorbij: klassiek, uptempo, Jazz en Oosterse invloeden. Maya Lisa heeft een prachtige stem. Chris Hinze vertelt af en toe waar een liedje over gaat, wat de inspiratie is geweest.  Soms wordt de muziek onderbroken door een bandopname met een stem die het verhaal vertelt. Ik begrijp niet dat ze dat niet live vertellen. Het is een afbreuk aan de voorstelling.

.

Laat je verleiden

Ga je naar deze voorstelling voor het verhaal, beheers dan je Engels. Maya zingt namelijk een deel van het verhaal in het Engels. Ga je voor de muziek en de indrukwekkende beelden. Dan zal ik het je zeker aanraden.  Feit is dat iedereen een eigen smaak heeft als het gaat om, onder andere, theater. Misschien ben ik te kritisch. Misschien zijn multimedia concerten niet mijn ‘ding’. Ik wens je in wel een mooie voortelling toe.

.

The Road of Hope
When you believe, you can make your own choices.
Breath in, breath out. You can do that.
Let go. Have no doubt.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *