Liefde voor The Addams Family

Liefde en respect voor The Addams Family

Vol verwachting klopte mijn hart. Niet omdat het pakjesavond was, maar omdat ik op bezoek ging bij The Addams Family. Dit keer niet achter de schermen, maar ervoor. Inmiddels had ik al zoveel informatie dat ik stond te springen om het resultaat te zien. Onderweg naar Theater Orpheus werd ik wat nerveuzer. Wat als mijn verwachtingen nu veel te hoog waren? Dat de voorstelling tegen zou vallen, puur doordat ik nu met verwachtingen de voorstelling ging bekijken?

.

Hoezo te hoge verwachtingen

Het was Thing, de losse hand, die ons vertelde dat de mobiele telefoons uit moesten en dat er geen opnames gemaakt mochten worden. De sfeer van The Addams Family is gezet. Het doek ging open en… Wauw, wat een decor! Het werd mij al heel snel duidelijk. Mijn verwachtingen waren hoog, maar deze musical overtreft alles. Qua decor, special effects, kostuums, toneelspel…qua alles voor een reizende productie.

.

Topsport achter de schermen

Waarom de verhuizing van theater naar theater in zes vrachtwagens gebeurt is mij nu wel extra duidelijk. De decorstukken zijn niet alleen groot en veel.  Ze zijn ook nog eens complex, doordat bijna elk onderdeel beweegt. In combinatie met het licht en de special effects word je als bezoeker meegenomen in de wereld van The Addams. Ik heb grote bewondering voor de mensen die achter de schermen ervoor zorgen dat alles precies op het juiste moment gebeurd. Dit is topsport.

.

Lurch de butler

Dan de cast. Wat zagen zij er prachtig uit. De acteurs en actrices zijn een uur bezig om hun Addams personage te worden. Een mega klus voor ze, maar een genot om naar te kijken als je in de zaal zit. Ze vertolken hun rol met verve en vol passie. Toch verdient in mijn ogen Lurch de butler een mega pluim. Hoe Raymond Paardekoper zijn rol vertolkt…wauw. Er waren meerdere bezoekers die zeiden dat ze dat zo knap vonden. Lurch blijft zijn eigen tempo houden ongeacht wat er gebeurt.

.

Het verhaal

Bij de familie Addams gebeurt er altijd wat. Het gaat om de eerste ontmoeting met Lucas en zijn ouders. Wednesday en Lucas willen trouwen, maar eerst moeten de ouders elkaar leren kennen. Een familie uit de Achterhoek op bezoek bij deze macabere familie. De tegenstellingen zijn groot, de ideeën over het leven liggen ver uit elkaar. Je snapt dat het voor de nodige onrust zorgt. De musical is groots, humoristisch, geweldig en vol wijze, mooie lessen.

.

Liefde doet haar ding

The Addams Family is een opmerkelijke familie, waar wij zeker ook van kunnen leren. Bij hen draait alles om liefde en eerlijkheid. De waarheid houdt altijd de liefde in stand. Liefde doet namelijk haar ding en wint altijd. Ook respect is heel belangrijk binnen de familie. Respect voor elkaar, zowel binnen het gezin als erbuiten. Misschien iets wat onze maatschappij iets meer mag hebben en waar deze familie in uitblinkt. Ik heb liefde en respect voor deze familie én cast.

.

Mijn advies

Ga naar deze musical. Geef je over aan The Addams Family. Kijk je ogen uit door alles wat er op het toneel gebeurt. Laat je betoveren door het decor en de special effects. Geniet van de personages en hun toneelspel. Leer van de wijsheid van deze familie. Een wijsheid van Gomez en Morticia samengevat  “Groet wat je niet kent. Wat voor de spin gewoon is, is voor de vlieg catastrofaal.”

Alles onder leiding van een live orkest dat – hun eigen grote applaus verdient.

.

Vlieg op de vleugels van de liefde – Gomez Addams

.

De voorstelling is in Theater Orpheus te zien tot en met 16 december 2018.
Wil je hem elders in het land bekijken, kijk dan hier.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *