Hoe zou het zijn als…..

Hoe zou het zijn als…..

Toen ik het bericht kreeg dat ik naar de voorstelling van Tineke Schouten mocht, wist ik het meteen. Ik neem mijn oma mee voor een avondje Tineke. Ik ken de bekende sketches van Tineke, maar of ik haar een hele voorstelling leuk ga vinden…geen idee. Hoe het ook zal zijn met mijn oma is het garandeert een leuke avond.

.

“Waar breng je me naartoe?”

Zo gebeurde het dat mijn oma dacht dat ze gezellig kwam eten, mijn opa wist dat ik haar mee zou nemen en mijn volgers op Twitter wisten wat we gingen doen. Samen op pad voor Orpheus. Uiteraard kreeg mijn oma eerst eten voordat ze in mijn auto stapte. Onder het rijden door vertelde ze ronduit over van alles en nog wat. Haar verhaal af en toe onderbrekend met de vraag: Waar breng je me naartoe?

Het werd de Hanzehof in Zutphen. Nadat ik de tickets aan haar gaf, wist ze eindelijk wat we gingen doen. “Gaan we naar Tineke Schouten? Echt? Wat leuk!”, aldus mijn oma. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze helemaal gelijk had. Ik had al gehoord dat T-Splitsing ging over keuzes maken in het leven. Best een zwaar thema, maar niet als je bij Tineke zit.

.

Mevrouw Schouten

Tineke Schouten kwam letterlijk uit de lucht vallen en daar was de toon al mee gezet. Aan de hand van minimaal zeven typetjes neemt ze je mee in haar vraag “Wat als….”. Wat als mijn ouders niet naar Utrecht waren verhuisd, maar naar Tilburg. Eén van de vragen die zij stelt. Ze geeft ons de mogelijke antwoorden op hilarische wijze.
Van het begin tot het einde weet ze ons te boeien, de zaal aan het lachen te houden en de typetjes mooi in elkaar over te laten lopen. Haar grappen zitten vol met woordgrapjes, maar ze weet dat natuurlijk en leuk te houden. Ordinair is ze zeker niet, mocht je dat beeld van haar hebben. Maar een beetje schunnig is ze hier en daar wel.

.

Ze heeft me verbaasd

Dan haar zangstem nog. Jeetje, wat kan ze mooi zingen. Of het nu in het Nederlands, dialect of een andere taal is, het blijft mooi. Maar ook de snelheid waarin ze van kostuum verandert heeft me verbaasd. Een paar keer knipperen met je ogen, bijkomen van de grap en mevrouw Schouten staat alweer in een compleet andere outfit voor je neus.

.

Hoe zou het zijn geweest als….

Hoe zou het zijn geweest als ik niet voor Orpheus naar Tineke Schouten mocht. Dan had ik geen spierpijn van het lachen gehad. Dan had ik niet geweten dat Tineke Schouten zo ontzettend leuk was. Dat T-Splitsing op een luchtige, leuke manier een belangrijke les mee geeft. Eentje die we wel weten, maar waar we misschien te weinig bewust bij stilstaan.

.

Kiezen in Orpheus

Alles wat je doet begint met keuzes maken. Tineke ziet ze als T-Splitsingen, ik als kruispunten. Je hebt altijd de keuze: linksaf, rechtsaf of rechtdoor. Dat is precies wat ook geldt in Orpheus. Je kunt de zaal in vanaf de linkerkant, rechterkant of recht voor het podium. Welke keuze je ook in dit geval maakt, je krijgt gegarandeerd een avond vol entertainment, humor en een gele draad. Ja, een gele draad in plaats van een rode. Maar dat legt Tineke je wel uit op 27 en 28 januari 2017 in Theater Orpheus.

Goed nieuws! De voorstelling komt nog een keer in Theater Orpheus op 8 december 2017. Er zijn nog kaarten voor.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *