Vijf jaar S-Tour

Vijf jaar S-Tour (Stoer)

Voor mijn gevoel vliegen de maanden voorbij. Soms moet ik echt even in mijn agenda kijken om te zien wat ik allemaal gedaan heb in een maand. Misschien een teken dat ik nog bewuster bezig moet zijn met wat ik doe. Liever geef ik er de snel tikkende tijd de schuld van dat ik het niet allemaal onthoud. Zo keek ik in mijn agenda en was het alweer 1 september met daarbij de notitie: S-Tour jarig.

.

S-Tour jarig

‘Huh, S-Tour jarig?’, was het eerste dat ik dacht. Maar het klopte wel. 1 September 2014 heb ik S-Tour ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We zijn dus nu zomaar vijf jaar verder! Nou, natuurlijk niet zomaar. Er is echt zoveel gebeurd, maar die vijf jaar zijn wel voorbij gevlogen. Om nog maar even terug te komen op die vliegende maanden.

.

Bestaansrecht van je bedrijf

Toen ik net begon met ondernemen werd er wel gezegd dat het minimaal vijf jaar zou duren voor je echt kon zeggen dat je bestaansrecht had. Dat leek mij wat overdreven, in vijf jaar moet dat toch wel lukken? Nu we daadwerkelijk vijf jaar bezig zijn voel ik mij nog een startende ondernemer die moeite moet doen om rond te komen.

.

Vijf jaar praktijkstudie

Wat ik allemaal gedaan heb in die vijf jaar? Heel veel geleerd in een soort van praktijkstudie genaamd ‘ondernemen’. Ik heb uiteenlopende klussen aangenomen, veel gelezen, gesprekken gevoerd en geprobeerd. Er waren momenten dat ik niet meer geloofde in mijn bedrijf, er eigenlijk het nut niet meer van in zag. En dan weer ergens las ‘Geef niet op’. Dus gaf ik niet op.

.

Dankbaar voor die vijf jaren

En nog steeds heb ik geen spijt van dat niet opgeven, maar het doorzetten. Ik ben zelfs heel dankbaar voor de afgelopen vijf jaar. Het waren vijf jaren waarin ik zowel het ondernemen als mijzelf mocht ontdekken. Groeien in het ondernemerschap is ook groeien als persoon. Zakelijke en persoonlijke groei gaan voor mij hand in hand en dat bevalt mij prima.

.

Eindelijk die focus

Dat het niet zo snel gaat vind ik over het algemeen dan ook niet zo erg. Ik kan oprecht zeggen dat ik nu op een punt ben beland dat ik nog beter weet wat ik wil en waarvoor ik het doe. Dat ik eindelijk die focus, waar het altijd over gaat, haarscherp heb en de motivatie weer gevonden heb. Betekent dat dat ik stop met leren? Zeker niet!

.

Jarig zijn zonder traktatie

Ik vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen op alle gebieden. Dat ik bij veel bedrijven zie dat zij trakteren als ze jarig zijn gun ik ze van harte. Zelf doe ik dat niet. Ik heb die tijd gestopt in de verdere ontwikkeling van mijn bedrijf en in mijzelf. Zodat ik jullie niet alleen met verjaardagen kan trakteren, maar 365 dagen per jaar met inspirerende teksten geschreven vanuit mijn bedrijf S-Tour.

Maar…memorabele data zijn wel altijd een goed excuus om op te proosten. Dus neem nu of vanavond een drankje waar je blij van wordt en proost alsnog op de verjaardag van S-Tour. Cheers!

.

Een S-Toure (stoere) groet,

2 thoughts on “Vijf jaar S-Tour (Stoer)

 1. Leendert

  Van harte gefeliciteerd! En mooi verhaal.
  Je hebt het over persoonlijke groei en groei als ondernemer. Kun je daar ook meer over vertellen? Waar liep je tegenaan? Wat wat je les? Wat was de bottleneck? Wat waren de oplossingen die niet werkten?

  1. Esmeralda

   Dank je wel voor je reactie.
   Hele goede vragen. Ik ga er eens over nadenken of ik de antwoorden niet in een mooie blog kan verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *