Het broedseizoen is begonnen. Nu leg ik geen eieren en toch mogen in de maand mei de uitkomsten zichtbaar worden van mijn gebroed.

Het broedseizoen is begonnen

In mei leggen alle vogels een ei. Het is een bekende Nederlandse weerspreuk die aangeeft dat het broedseizoen is begonnen.
Waarbij broeden staat voor het door warmte uit laten komen van eieren, met name bij vogels. Nu leg ik geen eieren en toch mogen in de maand mei de uitkomsten zichtbaar worden van mijn gebroed. Dat broeden heb ik zeker de afgelopen maanden gedaan.

.

Een van de belangrijkste dingen

Ik heb tijd gestopt in het reflecteren van vorig jaar, gekeken waar ik op korte termijn in wilde groeien. Wat mogelijk was en misschien ook noodzakelijk om meer mijzelf te kunnen laten zien. Welke kant ik op wil, zowel privé als zakelijk. Kortom er is aardig wat gebroed, uitgewerkt, bijgeschaafd en geleerd. Jezelf blijven ontwikkelen door te leren en open te staan voor nieuwe kennis, ideeën, verhalen en mensen vind ik een van de belangrijkste dingen.

.

Er iets mee doen

Wat mij betreft is dat de enige manier om te kunnen blijven groeien als mens, maar ook als ondernemer. Helemaal als zelfstandige, waarbij ik als persoon inherent ben aan mijn bedrijf. Dan komt het moment dat je er iets mee moet doen. Ik kan wel kennis blijven vergaren, maar als ik er niks mee doe dan komt er ook geen ontwikkeling. De vraag was alleen wanneer ga ik er iets mee doen. April was voor mij echt een maand om daar over na te denken.

.

Een van mijn valkuilen

Waarom? Omdat april een maand was van veel deadlines. Er moesten binnen twee weken iets van dertig teksten geschreven zijn voor een klant. Gelukkig niet mijn enige klant en dus waren er meer deadlines. Dan was er ook nog de deadline van verhuizen. Voor ik het wist was ik alleen maar bezig met die deadlines en vergat ik mijn voornemens die ik genomen had tijdens het broeden aandacht te geven. Daar was een van mijn valkuilen!

.

Aan en in je bedrijf werken

Ik heb genoeg gelezen over het verschil tussen “aan je bedrijf werken” en “in je bedrijf werken”. Iets waar veel ondernemers tegenaan lopen en ik dus ook. Alle leuke strategieën die ik uitgewerkt heb, moeten ook invulling krijgen. Die invulling komt alleen niet als ik er geen tijd aan geef. Besteed ik er geen tijd aan, dan gebeurt er dus helemaal niks. Gebeurt er niks, dan is die ontwikkeling ook van de baan. Kortom: het cirkeltje is rond.

.

Aandacht geven

Ik weet hoe het werkt. Met name hoe het bij mij werkt en ook waar mijn valkuilen zitten. Het is dus goed dat alle deadlines zijn gehaald. Dat mei de maand is van het uitbroeden en aandacht geven aan het resultaat. In het geval van vogels aan hun kroost. In mijn geval aandacht geven aan mijn bedachte, uitgewerkte strategieën en planningen. Mijn weekplanning van ‘aan mijn bedrijf werken’ en ‘in mijn bedrijf werken’ serieus te nemen.

.

Blijven broeden, leren en bijschaven

Zodat al het gebroed, uitwerken, bijschaven en leren niet voor niks is geweest. Qua privé is dat het huis en het kantoor zo blijven ‘ontwikkelen’ dat alles een plek krijgt waar iedereen gelukkig mee is. Wat overigens niet wil zeggen dat ik klaar ben met broeden en leren, hoor! Broeden, leren en bijschaven moet je altijd blijven doen, althans dat vind ik. Zowel privé als zakelijk. Dan pas vind ik dat ik groei.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *