Foto bij de blog Wat is het doel van deze blogs?

Wat is het doel van deze blogs?

In eerste instantie schreef ik blogs om je te informeren over iets en je enthousiast te maken. De meeste blogs schreef ik dan ook met een commerciële inslag en met een persoonlijk tintje. Hoe verder de tijd verstreek, hoe meer ik de balen ervan kreeg. De blogs werden moetjes. Het plezier was ik volledig verloren en dat was ook terug te lezen in de blogs die ik met pijn en moeite uit mijn pen kneep. Het moest anders. Voor mijzelf én voor de lezer.

.

Ik dacht goed te zitten.

En toen kwam alles stil te liggen. Ik werkte voor een deel in de culturele sector en voor een ander deel in de horeca. Waar ik in eerste instantie nog dacht goed te zitten, bleek al gauw dat dat goed zitten thuis op de bank werd. Hier was ik niet op bedacht en S-Tour al hélémaal niet. Het werd een jaar waarin veel gebeurde. In de wereld, in het bedrijfsleven en in mijn privéleven. Een ding was nog duidelijker dan het al was: het moest drastisch anders.

.

Het zitten werd liggen.

Op dat moment had ik een operatie in het vooruitzicht. Tijdens mijn herstel zou ik wel tijd hebben om alles eens goed te onderzoeken en te overdenken. Of ik nog wel gelukkig was met wat ik deed, wat anders kon én hoe ik eventueel het plezier in bloggen terug kon krijgen. Nou, die tijd heb ik gekregen!
Ik heb tien weken platgelegen zonder sufheid van de narcose of stoned van de pijnstillers. Tien weken onderzoektijd was meer dan ik had kunnen bedenken.

.

Wat wilde ik nu eigenlijk?

Ik kan je vertellen dat het een hele vreemde gewaarwording is als je van de ene op de andere dag veel minder kan dan je gewend was. Niet doordat de overheid alles dichtgooit, maar omdat de operatie anders uitpakte dan ooit de bedoeling was. De vraag was nu niet alleen: wat wil ik met S-Tour? Maar ook ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat kan ik nog wel qua werk?’. En de allerbelangrijkste vraag: Wat wilde ik ooit met S-Tour en wat wil ik nú?

.

Al jaren dezelfde wens.

Mijn wensen bleken nog steeds dezelfde wensen te zijn die ik al jaren heb:

  • Ik wil beter worden in schrijven.
  • Ik wil locatie onafhankelijk kunnen werken.
  • Ik wil anderen inspireren, aan het denken zetten of motiveren.
  • En ik wil dat delen waar ik enthousiast over ben.
  • En het mooiste is als ik met dat wat ik het liefste doe ook nog geld verdien.

En ik geloof erin dat het allemaal mogelijk is door toch te blijven bloggen.

.

Het doel van deze blogs.

Dus het doel van mijn blogs is om jou te inspireren, aan het denken te zetten of misschien wel te motiveren tot actie. Op de onderwerpen die ik zelf interessant vind: communicatie, films en wat mij bezighoudt.
Terwijl ik oefen om een betere schrijfster te worden door te schrijven. Hoop ik jou te inspireren om oprechte interesse in elkaar of in een onderwerp te hebben. Zodat we elkaar kunnen inspireren, waarderen en respecteren op een liefdevolle manier.

.

Vraag jij je weleens af waarom je doet wat je doet? En of je daar nog gelukkig mee bent?

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Handtekening Esmeralda

 

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *