Foto van mij bij de weekupdate week 9 en 10.

Update week 9 & 10: Twee totaal verschillende weken.

Op het moment van schrijven is het einde van week 10. En zit ik weer in het zonnetje. Die schijnt al de hele week en zo voel ik mij ook: zonnig. Iets wat vorige week niet het geval was. Want week 9 en 10 waren echt twee totaal verschillende weken.

.
Week 9

Wat vond ik dit een ingewikkelde week. Op de een of andere manier lukte niks, zelfs niet op wilskracht. Ik had veel pijn, was extreem moe en mijn energie bleef maar laag. Ook had ik mijn blogs niet klaarstaan, nog sterker ze waren nog niet eens geschreven. Waar ik enorm van baalde en waarvan ik elke dag dacht ‘Deze zet ik nu klaar. Dan heb ik einde van de week toch nog twee blogs gepubliceerd.’ Leuk bedacht, maar het werkte helaas niet zo. Waardoor ik eigenlijk de hele week de balen had van mijzelf dat het niet lukte. Sprak mijzelf nog strenger toe en blokkeerde nog meer. Zo’n ingewikkelde cirkel waar ik even niet uit kwam.

.
Tot donderdag

Op donderdag kwam daar gelukkig verandering in. Ik had die middag een afspraak met Anne. Wij deden ieder ons klaagzang en gaven elkaar advies. Adviezen die wij onszelf ook hadden kunnen geven, waardoor mijn week in ieder geval makkelijker was geweest. Maar tja…niet gedaan dus. Na onze afspraak had ik er vrede mee dat het deze week niet ging. Ik besloot het ook te laten voor wat het was. Dook mijn boekenkast in voor een roman in plaats van een ‘leerboek’. En nestelde mij met een kop thee en boek op de bank. Even weg uit deze wereld en in een fictieve wereld ontsnappen aan de realiteit.

.
Week 10

Dat dat een goed besluit was bleek afgelopen week. Vol hernieuwde energie en zin begon ik aan deze week en dat gevoel is er nog steeds. Ik bruis nog steeds niet van energie, maar doe het wat rustigere aan. Uh…ik bedoel eigenlijk dat ik de dingen doe die moeten en de dingen die ik wil. Maar wel op een ontspannen manier. Het streven is wel om alle taken af te krijgen, maar wel met het idee dat als het niet lukt het ook niet erg is. Ik focus op wat ik moet doen, voel geen druk en zie wel waar ik strand. Het resultaat: alle geplande taken zijn gedaan en zelfs onverwachte taken zijn uitgevoerd. Het voelt als een effectieve week.

.
De agenda stroomt vol

Ondanks dat ik een dubbele afspraak had gemaakt. Superstom van mij. Maar na twee jaar een zo goed als lege agenda te hebben, moet ik erg wennen dat die nu weer langzaam volloopt. Nu de coronamaatregelen bijna allemaal van de baan zijn wordt er weer van alles georganiseerd en afgesproken. Superfijn natuurlijk, maar ik moet wel even wennen. Vandaar dat ik dus ook een dubbele afspraak had gemaakt. Gelukkig waren mijn collega’s van Apeldoorn Photo zo lief om onze vergadering te verzetten. Hierdoor kon ik mijn nieuwe collega’s van Proef-locaal Het Achterom even bijstaan in een noodsituatie. En ook daar was nu tijd voor.

.
En nu hoop ik natuurlijk dat de rest van de weken van het jaar ook zo relaxt gaan zijn. Maar als ik meer van dit soort weken heb, dan van die weken als vorige week, dan vind ik mijn jaar sowieso succesvol. Wat maakt jouw jaar tot een succes? En moet je ook wennen aan alle afspraken die weer mogelijk zijn?

.
Een S-Toure (stoere) groet,

Handtekening Esmeralda

 

Foto: Henry Faber Photography

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *