Wat die ene Zoom call met mij doet.

Wat die ene Zoom call met mij doet

Dinsdag 19 mei 2020 had ik een Zoom call met Alies Dorgelo en nog twee onderneemsters. Ik wilde weten hoe ik jou laat zien wie ik daadwerkelijk ben. Op een manier die bij mij past. En in een tempo dat bij mij past. Ik wil jou wel laten zien wie ik ben, maar ik durf dat nog niet. Hoe kom ik van die angst af? Hoe laat ik zien wie ik ben? Redenen voor mij om mee te doen.

.

Veel makkelijker in real life

In het echt heb ik daar veel minder moeite mee. Misschien in het begin niet zo. Dan ben ik wat afwachtend, maar uiteindelijk kan ik mijn mond toch niet houden. Daar komt ook nog bij dat ik geïnteresseerder ben in jou, dan dat ik de behoefte heb om over mezelf te praten. Maar dat is als we elkaar in real life zien. Hoe moet ik dat doen online en op Social Media?

.

Die Zoom call dus

Dus ik deed mee aan die Zoom call. Nou, dat heb ik geweten. Nu ruim een week later tolt mijn hoofd nog steeds. Niet omdat ik overladen ben met informatie, maar omdat de creativiteit weer stroomt. Er een andere focus is gelegd. Zowel de andere onderneemsters als ik kregen tips waar we allemaal wat mee konden. We gaven elkaar tips of stelden vragen én kregen persoonlijke tips.

.

De volgende stap

Super interessant, leerzaam en het voelde zo vertrouwd met deze vrouwen. Ook al kende ik alleen de organisator, Alies. De volgende stap is om het te doen. Ga het maar in de praktijk brengen. Pas de tips toe. Laat je maar zien. Ahum… lekker makkelijk gezegd en voor sommigen ook gedaan. Bij mij begon de onrust. Geen onzekerheid of angst. Het is de creativiteit die weer is gaan stromen.

.

Kennis ging overboord

Zoals altijd alles tegelijk komt, gebeurt dat nu ook. Ik gooide mijn kennis over Social Media overboord, die voor mijn gevoel tegenwerkte. Nam nieuwe informatie tot mij en pikte daaruit wat wel voor mij werkt. Werd weer enthousiast over Social Media. Ook had ik een fijn gesprek met Jeffrey van Cookingjeff over het opzetten van een blog.

.

Weg met het thema muziek

Het deed mij ook denken aan mijn eigen blog. Een van de thema’s is muziek. Maar ondanks dat ik mijn kennis wil vergroten over klassieke muziek, kan ik mij er op dit moment niet toe zetten. Waar het als motivatie had moeten werken, geeft het stress en druk. Zodanig dat het tegenwerkt. Dus ik laat dat thema voor nu vallen. Misschien pak ik het ooit wel op, maar nu dus even niet.

.

Een ding is mij duidelijk

Ik wilde deze week ook niet schrijven over muziek. Ik wilde met je delen wat die Zoom call gedaan heeft. Dat de creativiteit weer stroomt. Dat ik ga proberen meer van mezelf online te laten zien. Dat ik meer op mijn gevoel af ga in plaats van alle kennis toe te passen over ‘hoe het zou moeten’. Want een ding is me wel duidelijk. Niks moet en alles mag, zolang je maar bij jezelf blijft.

Dank je wel Alies Dorgelo, Irene Lunter en Elke Claessen.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *