Stichting Paleis Concerten, klassieke muziek en ik.

Muziek: Wat dacht ik wel niet! Bestuurslid worden

Wat dacht ik wel niet! Bestuurslid worden bij de Stichting Paleisconcerten. Een stichting die concerten organiseert, klassieke muziek concerten om precies te zijn. Terwijl mijn kennis van klassieke muziek nul komma nul is. Het leek mij wel een goed idee om mijn steentje bij te dragen om klassieke muziek en de stichting meer op de kaart te zetten én tegelijkertijd mijn kennis van klassieke muziek te vergroten.

.

Een goed idee dat toch iets minder goed uitpakt

Inmiddels zijn we al ruim een jaar verder. Kan ik zeggen dat mijn ‘goede’ idee zo goed aan het uitpakken is? Om heel eerlijk te zijn? Niet echt. Ik weet nog steeds niet of iets goed uitgevoerd is. Ik kan geen suggesties doen als het gaat om artiesten. Zodra er namen voorbij komen van goede artiesten krijg ik het benauwd…het zegt mij helemaal niks. Ondanks dat ben ik toch mede-bestuurslid op het gebied van PR & Marketing. Maar het moet echt anders.

.

Ik ga het anders doen

Waar ik mijn steentje kan bijdragen draag ik hem natuurlijk bij. Anders had ik nooit hoeven toe te treden tot het bestuur van deze stichting. Wel heb ik besloten om het anders te gaan doen. Mijn kennis van klassieke muziek en van artiesten wil ik vergroten. Ik wil mee kunnen praten over de stukken die ten gehore komen tijdens de concerten. Ik wil mee kunnen praten over hoe goed de artiesten zijn die komen optreden zijn. Kortom: ik heb nog veel te leren.

.

Waarom zou ik dat willen leren?

Omdat ik klassieke muziek mooi vind. Ik wil horen of de uitvoering van de artiest goed is. Om optimaal te kunnen genieten van zo’n concert. Ik heb jaren klassiek ballet beoefend. Tijdens mijn middelbare school deed ik mijn huiswerk met klassieke muziek op de achtergrond. Wist je trouwens dat klassieke muziek goed is voor je geheugen? In dit artikel lees je nog meer voordelen van klassieke muziek. Zelfs tijden het schrijven luister ik vaak klassieke muziek voor de focus.

.

Ik moet bekennen dat mijn liefde voor muziek groot is

Toen ik erover na ging denken kwam ik erachter dat ik toch vaker naar klassieke muziek luister dan ik aanvankelijk dacht. Alleen er iets over vertellen? Nu moet ik wel bekennen dat mijn liefde voor muziek heel groot is. Met een grote variatie van allerlei muzieksoorten (ik word alleen echt niet gelukkig van opera en rap is ook niet zo mijn ding). Ik ben echt nog van de cd’s kopen, omdat er altijd wel iets nieuws te lezen valt in de bijbehorende boekjes.

.

Wil je mijn stok achter de deur zijn?

Naar muziek luisteren, erover leren en er dan nog meer van genieten. Dat is voor mij geen straf. Daarom zou ik jou willen vragen om mijn stok achter de deur te zijn. Ik ga leren over klassieke muziek en vertel jou, aan de hand van deze blog, elke maand iets over wat ik geleerd heb. Het geeft mij houvast en wie weet leer jij ook iets. Wellicht dat we dan samen enthousiast raken over klassieke muziek. Of misschien heb jij nog goede tips, zodat ik van jou kan leren.

.

Stichting Paleisconcerten en ik

In de tussentijd gaan mijn werkzaamheden als mede-bestuurslid van Stichting Paleisconcerten gewoon door. Ook de stichting is bezig om zich te ontwikkelen op verschillende gebieden. Gelukkig kan ik daar wel mijn steentje aan bijdragen met name op het gebied van een stukje PR & marketing. Daar ga ik nu nog niks inhoudelijks over zeggen, maar ik zou zeker de social media kanalen in de gaten houden van zowel mijzelf als die van de stichting.

.

Laat je in de comments horen of je mijn stok achter de deur wilt zijn? Of als je goede tips hebt waar ik kan beginnen met het vergroten van mijn kennis?

.

Een S-Toure (stoere) groet,

2 thoughts on “Muziek: Wat dacht ik wel niet! Bestuurslid worden

 1. Justin Hamilton

  Long time reader, first time commenter — so, thought I’d drop a comment..

  — and at the same time ask for a favor.

  Your wordpress site is very simplistic – hope you don’t mind me asking what theme you’re
  using? (and don’t mind if I steal it? :P)

  I just launched my small businesses site –also built in wordpress like yours– but the theme slows (!) the
  site down quite a bit.

  Keep up the good work– and take care of yourself during the coronavirus scare!

  ~Justin

  1. Esmeralda

   Hi Justin,

   I’m using the theme: Fukasawa.

   Good luck with your business and stay in a good health.

   Een S-Toure (stoere) groet,

   Esmeralda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *