Ronald Snijders

Ronald Snijders met welke show?

Ronald Snijders…Ronald Snijders…waar ken ik hem toch van? Ik heb hem weleens op televisie gezien. Sterk in woordgrappen en ik heb een boekje van hem “De Alfabetweter”. Je hebt niks aan dit woordenboek, maar hilarisch is het wel. Zal hij in zijn show gebruik gaan maken van de woorden uit dít woordenboek? Dan kan het niet anders dan hilarisch worden.

.

Theater Junushoff

De voorstelling was in het theater Junushoff. Het theatercafé kijkt uit op een soort van park met een watertje en mooie bomen. Dat begon al goed. De tijd tikte verder en ik vroeg me af wanneer de deuren van de zaal open zouden gaan. Precies één minuut voor de tijd van de voorstelling. Ai, dat houdt in dat de voorstelling later begint. Uiteraard is dat natuurlijk geen probleem, maar dan wil ik al wel in mijn stoel zitten. Zodat ik de zaal in mij op kan nemen.

.

Een Bigband bestaande uit drie mensen

In de aankondiging hadden ze het over een Bigband. Deze bleek te bestaan uit een drummer, toetsenist en Ronald als zanger. Bij het eerste liedje bleek meteen waarom het omschreven werd als een Bigband. Het geluid dat zij met zijn drieën maakten kon een heel orkest omvatten. Ik moest meteen denken aan de introductie van de grote televisie shows uit de jaren 80. De toon was meteen gezet.

.

Woordgrapjes

Ik ben dol op woordgrapjes. Het is leuk om te zien dat Ronald zijn woordgrappen maakt door de klemtonen anders te leggen. Het woord krijgt dan ineens een hele andere betekenis. Soms een bestaand en soms een totaal nieuw woord. Goed bedacht. Alleen niet zo praktisch als je de Nederlandse taal nog ‘eigen’ moet maken. Zelf heb ik weleens klemtonen verkeerd gelegd en dan helpt deze show je niet echt. Gelukkig wist hij het op tijd te stoppen en weer op te pakken, zodat het niet flauw en vervelend werd.

.

Mijn verwachtingen

Ronald noemt zijn show een cabaretshow.  Het is dan wel een cabaretshow die anders is, dan anders. Eentje waarbij er van de hak op de tak gesprongen wordt, zonder een rode draad. Een rode draad die hij ook letterlijk weg deed tijdens de show. De woorden uit het Alfabetweter heb ik terug horen komen. Soms heb je verwachtingen van een voorstelling en blijken die helemaal niet overeen te komen. Deze voorstelling was daar een goed voorbeeld van.

.

De reactie van het publiek

Ik had iets anders verwacht waardoor ik niet heel enthousiast de zaal uit liep. Niks ten nadele van de uitvoering want daar lag het zeker niet aan. Ook de zaal heb ik continu horen lachen. De meningen waren verdeeld over welk deel nu beter was, die voor de pauze, erna of beiden even goed. Toen ik een bezoeker tegen haar vriendin hoorde zeggen: “Meestal heeft een cabaret geen pauze. Maar als je zo druk bent, dan heb je wel een pauze nodig”, moest ik wel heel hard lachen.

.

Welke show

Het is lastig om te zeggen waarom je wel of juist niet naar deze voorstelling moet. Ben je groot fan van Ronald, dan zeg ik ga. Bij twijfel adviseer ik je om toch ook te gaan. Welke show? Nou, die van Ronald Snijders. Helemaal nu die ook op 20 april in Theater Orpheus komt.
Ik wens je een hele fijne avond tijdens die ene show. Je weet wel.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *