The Addams Family

Ik trouw in The Addams Family Stijl.

“Als ik ga trouwen, dan trouw ik in The Addams Family stijl. In een zwarte jurk en een boeket zonder bloemen.” Riep ik vanaf het moment dat ik kennis had gemaakt met The Addams Family. Het werd geen zwarte jurk of een boeket bloemstelen. Dat trouwen is er namelijk niet van gekomen. Mijn fascinatie voor dit gezin is altijd gebleven. Het nieuws dat er een musical komt over deze familie, riep dan ook een kinderlijke opgewondenheid op. Deze musical wil ik niet missen!

.

Broadway hit-musical naar Nederland

Het is TEC Entertainment die deze Broadway productie naar Nederland heeft gehaald in samenwerking met Theateralliantie. Theateralliantie is de matchmaker tussen de theaters en producenten, waardoor theaters mede-eigenaar worden van een productie. Ik hoor je denken “wat moet ik met deze informatie?”. Nou, dat ga ik je vertellen. Ik ben theaterblogger voor een van die theaters, Theater Orpheus. Het bezoeken van de musical is al gaaf, maar het is nog mooier als ik er over mag schrijven voor Orpheus. Dáár komt de voorstelling namelijk ook.

.

Blog trilogie

Als je denkt dat wensen niet uitkomen, dan is dat heel spijtig. Net zoals in sprookjes is in de theaterwereld heel veel mogelijk. De wens om de musical te bezoeken en erover te schrijven gaat uitkomen, namelijk op 5 december 2018. Alsof dat niet al genoeg is, wordt het alleen maar mooier. Ter voorbereiding mocht ik naar de exclusieve Preview op 22 november jl. Aangezien er zoveel te vertellen is over deze familie en deze productie worden het meer blogs. Een bijzondere familie verdient een bijzondere aankondiging: haar eigen trilogie.

.

Wie zijn The Addams Family

De familie Addams is een fictieve familie bedacht door de Amerikaanse striptekenaar Charles Addams. De strips, bestaande uit een afbeelding, werden gepubliceerd in The New Yorker. De Amerikanen waren snel fan van deze bijzondere familie en de zwarte humor. Bijzonder omdat het een familie is die houdt van alles wat macaber en grotesk is. Aan geld ook geen gebrek. Het zijn aardige mensen die niet in de gaten hebben waarom anderen hun levensstijl vreemd en zelfs angstig vinden. Zij zijn wie ze zijn en daar zijn ze trots op.

.

Populariteit

Dat de familie een grote populariteit geniet, bewijst ook deze musical. De strip is namelijk ontstaan in de jaren ‘30. We zijn nu bijna negentig jaren, diverse strips, tekenfilms, speelfilms en zelfs een Broadway musical verder. Eindelijk bezoeken ze de Nederlandse theaters met de Nederlandse versie van de Broadway musical hit. Ook in de musical gaan we een paar jaar verder. Wednesday is inmiddels niet meer het meisje, maar een mooie jonge dame die de liefde van haar leven gevonden heeft. The Addams Family is er voor iedereen, ongeacht de leeftijd.

.

Mijn fascinatie

Mijn fascinatie voor deze familie is er nog steeds. Ik houd wel van het afwijkende gedrag ten opzichte van onze huidige maatschappij. Hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze zichzelf blijven en respect hebben voor elkaar en een ander. Ik vind het knap om jezelf te blijven in een maatschappij waarin mensen over elkaar oordelen en er eigenlijk weinig ruimte is voor ‘afwijkend’ gedrag. Ik vind het ook ontzettend knap hoe deze productie tot stand is gekomen. Volgende week vertel ik je daar alles over in The Making of: The Addams Family musical.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

2 thoughts on “Ik trouw in The Addams Family Stijl.

 1. Arrienavscheijndel@telfort.
  Arrienavscheijndel@telfort. says:

  Wat leuk wij zijn op 9/9/1999 als de Addams family getrouwd. Met alles erop en eraan. Was een belevenis.

  1. Esmeralda

   Wat ontzettend leuk om te horen. Dan ben ik niet de enige the-Addams-Family-gek 😉
   Jullie hebben er ook wel een hele mooie datum voor uitgezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *