Ik weet het allemaal niet zo goed.

Theater: Ik weet het allemaal niet zo goed.

De theaters hebben het zwaar. Door de Covid-19 moesten ze begin maart dicht. Nu mogen ze open, maar met een limiet van 30 mensen in de zaal. Voor sommige theaters een kleine uitkomst, want elke inkomst is een inkomst. Voor andere een kostenpost. Voor hen is het duurder om open te zijn onder deze voorwaarde, dan gesloten te blijven. En ik weet het allemaal niet zo goed.

.

Ik ben wel blij

Ik ben blij dat de theaters weer open mogen. Ik ben blij dat sommige theaters ook daadwerkelijk open gaan. Ik gun de acteurs, producenten, kostuummakers en iedereen die erbij hoort hun werk. Blij dat zij weer iets kunnen doen met hun passie. Maar er is iets dat mij tegenhoudt om te gaan. Misschien ben ik inmiddels zo gewend aan het zien van weinig mensen, dat het snel teveel is.

.

Genieten van alle digitale mogelijkheden

Misschien toch ergens bang dat we als bezoeker de maatregelen niet kunnen handhaven. Misschien een kleine angst dat het weleens verkeerd kan uitpakken en alles terug gedraaid wordt. Heel veel misschien, maar ik kan mijn vinger er nog niet op leggen wat het is. Dus geniet ik nog van alle digitale mogelijkheden die sinds maart zijn ontstaan.

.

Alles was ineens anders

Ondanks dat de laatste aflevering al op YouTube staat begin ik bij de eerste. Toen wij de tijd hadden is een productie van De Vandalen. Zelf zeggen zij dat De Vandalen verbindende artistieke projecten maakt. Over alles wat afwijkt en wat anders is. Nou, in die tijd kwamen we terecht begin maart. Alles was ineens anders en alles week af.

.

Toen wij de tijd hadden

Met een grote groep kunstenaars maakten zij de online dramaserie Toen wij de tijd hadden. Uitgerekend toen de afleveringen een-voor-een online kwamen had ik de rust niet om te kijken. Nu gelukkig wel en daar ben ik heel blij mee. Het is zo ontzettend herkenbaar, ontroerend en leuk. De serie gaat over het leven in tijden van de lockdown. Alles vanuit huis geproduceerd.

.

Het gevaar is Bingewatchen

Het gevaar dat alle afleveringen al op YouTube staan is dat Bingewatchen nu heel verleidelijk is. Dus wees gewaarschuwd. Ga jij wel naar het theater? Geniet dan volop van de voorstelling. Zolang ik het nog niet helemaal weet, geniet ik van de online voorstellingen die allemaal beschikbaar en of gecreëerd zijn. Voor nu kijk ik nog even verder naar Toen wij de tijd hadden.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *