Luisteren naar muziek.

Luisteren naar muziek

In mijn vorige muziekblog vroeg ik jou om mijn stok achter de deur te zijn. Daar waar ik mijn kennis wilde vergroten op het gebied van klassieke muziek ben ik niet verder gekomen dan te kijken naar mijn platenspeler en cd-speler. Beide zijn nog niet werkend sinds mijn verhuizing. Daar wordt nu dus aan gewerkt. Gelukkig verhinderde het mij niet om wel naar muziek te luisteren.

.

Maart anders dan gedacht

Voor iedereen is de maand maart anders dan gedacht. Want wie had nu van tevoren kunnen bedenken dat alle theaters, filmhuizen, concertzalen dicht zouden gaan? Dat iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven? Met uitzondering van de mensen in cruciale beroepen. Juist in deze tijd kan muziek een extra positieve bijdrage leveren.

.

Wat muziek kan doen

Kijk bijvoorbeeld naar de mensen in Italië die met elkaar gaan zingen. Op deze manier muziek maken zorgt voor saamhorigheid. Ik geloof ook wel dat muziek ervoor kan zorgen dat je je minder eenzaam voelt. Of dat het zorgt voor ontspanning of om even je gedachten leeg te maken. Zelf kan ik niet zonder muziek. De ene keer helpt het om te ontspannen, de andere keer voor de focus.

.

Concertzalen, theaters en podia

Helaas zijn momenteel alle concertzalen, theaters en podia gesloten. Een avondje naar een concert zit er niet in. Voor mij als bezoeker niet leuk, maar voor die muzikanten en artiesten is het een drama. Zij hebben zo lang aan iets gewerkt. Mag je het eindelijk aan de wereld laten zien en dan… zitten ook zij thuis. Zonder elkaar, zonder werk en zonder inkomen.

.

Samen muziek maken

Gelukkig kunnen we in de huidige tijd veel digitaal. Inmiddels zijn er al veel initiatieven en samenwerkingsverbanden ontstaan om toch samen muziek te maken. Elkaar en iedereen een hart onder de riem te steken. Of om toch nog ergens iets aan inkomen te genereren. Ik vind het geweldig om te zien. Maar er zijn twee muzikale samenwerkingen die ik heel graag met je deel.

.

Ode aan de Zorg

In eerste instantie dacht ik nog ‘weer die zorg’. Verdienen niet alle cruciale beroepsgroepen een eigen lied? Toch was ik nieuwsgierig en werd ik geraakt door de clip. Glennis Grace, Maan, Roxeanne Hazes, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Janne Schra, Bente Fokkens, Linde Schöne en Elkse DeWall staan niet centraal, maar wel de mensen waar het om gaat. De mensen uit de zorg.

.

.

From us, for you

From us, for you is een opname van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Toch nog iets klassieks in deze blog. Eigenlijk wil ik er niet veel over zeggen. Kijk, luister en geniet.

.

.

Graag hoor ik van jou wat muziek voor jou betekent.

Pas goed op jezelf.

.

 Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *