Een abonnement op Theaterflix waarom koos ik daarvoor?

Een abonnement op Theaterflix waarom koos ik daarvoor?

Tijdens de eerste lockdown (maart 2020) waren alle theaters dicht. Theaterflix was op dat moment een prima alternatief. Toch een theatervoorstelling zien, het gevoel hebben dat je in een theaterzaal zit. In vervoering raken van de voorstelling. Terwijl je eigenlijk op de bank thuis zit. Inmiddels zijn we maanden verder en zijn de theaters wéér gesloten. Waarom koos ik nu voor een abonnement op Theaterflix?

.

Geen stap in een theater

Sinds die eerste lockdown ben ik geen theater meer in geweest. Ze zijn in de tussentijd open gegaan met een beperkt aantal bezoekers. Toen gingen die bezoekersaantallen omhoog, toen weer naar beneden. En nu zijn ze wéér dicht. En ik weet niet zo goed hoe ik daarmee om moet gaan. Niet door de theaters, door de coronamaatregelen. Een avondje theater strookt, in mijn ogen, niet met de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven.

.

Naar het theater of zoveel mogelijk thuisblijven

En toch wilde ik ergens ook wel naar het theater. Als een soort van support, omdat ze het zo ontzettend zwaar hebben. En ook omdat ik het mis. Ik ben nu eenmaal een theaterliefhebber en ik wil die theaterblogger zijn. Jullie vertellen over de voorstellingen die ik gezien heb. Terwijl ik zo aan het struggelen was kregen wij thuis een mededeling, waardoor mijn struggle meteen tot het einde kwam.

.

Ik was uit het veld geslagen

Het ging er nu even niet om of ik wel naar het theater wilde of niet, en of het strookte met de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ik had en heb nog steeds een taak: virusvrij blijven, ongeacht welk virus. En zo kwam het dat ik nog steeds geen theatervoorstelling heb bezocht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook even geen behoefte had aan voorstellingen. Alles wat er gebeurt in de wereld en privé zorgde ervoor dat ik een soort van uit het veld geslagen was.

.

De mail van Theaterflix

Tot ik de mail van Theaterflix ontving ‘Uw abonnement loopt bijna af’. Op dat moment besefte ik dat we inmiddels een half jaar verder zijn. Ik heb geen idee hoe jullie omgaan met abonnementen. Als bij mij een abonnement afloopt dan stel ik mezelf altijd een paar vragen. Twee daarvan zijn of ik nog plezier beleef om dit abonnement te hebben en of ik er ook nog gebruik van ga maken. Op beide vragen was mijn antwoord een volmondig JA.

.

Dankzij Theaterflix doen wat ik graag doe

Het idee dat ik 24/7 een theatervoorstelling kan kijken zonder vooraf te reserveren. Niet met mondkapjes in de weer hoef of rekening moet houden met de 1,5 meter. Dat idee alleen al zorgt voor een blij gevoel. Dat ik met mijn abonnement ook dit goede initiatief steun maakt het nog mooier. Dankzij Theaterflix kan ik doen wat ik heel graag doe zonder struggles te hebben: genieten van theatervoorstellingen en er over schrijven.

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *