Mijn neef die mij de tip gaf om gebruik te maken van Theaterflix.

Theater: Een liefdesverklaring op tweede paasdag

Ik mis het theater. Het uitkijken naar en het verheugen op een avondje theater. Je thuis klaarmaken voor een avondje uit. Er naartoe gaan, het om mij heen kijken naar het publiek en de zaal. Mij laten onderdompelen in de wereld van het toneel. Momenteel zijn de theaters al weken gesloten. Voorlopig geen theatervoorstellingen. Maar dankzij een tip van mijn neef was ik toch even in het theater. En kreeg ik zomaar een liefdesverklaring op tweede paasdag.

.

De tip van mijn neef

Het ging via de Whatsapp. Een digitaal gesprek over hoe het nu gaat. Mijn werk voor het theater ligt op zijn gat, maar zijn werkzaamheden voor het theater ook. Dat de theaters gesloten zijn, het besef dat er zoveel mensen zonder werk (en dus zonder inkomen) zitten, dat doet pijn. Toen ik zijn woorden las ‘We (Video voor Theater) zijn wel weer bezig met Theaterflix. Misschien kun je dat nog aan mensen tippen’, ging er bij mij een lichtje branden.

.

Theater bij je thuis

Dat ik daar zelf niet meer aan gedacht had. Theaterflix…daar hadden we het wel vaker over gehad. Het is een on demand platform met diverse voorstellingen die op het toneel verschenen zijn. Het is een soort Netflix voor theaterliefhebbers. Dankzij theaterflix kun je alsnog theatervoorstellingen bekijken die niet meer in de theaters gespeeld worden. Ook blijf je op de hoogte van voorstellingen die komen. Met andere woorden: genieten van theatervoorstellingen in je eigen huis!

.

Een avondje theaterflixen

Meestal gaat bij mij thuis ’s avonds na het sporten de televisie nog even aan. Beetje zappen en dan halverwege een programma invallen om het vervolgens af te kijken. Maar dit keer niet. Het was tweede paasdag, we hadden gesport (thuis) en gingen theaterflixen. Ik nestelde mij op de bank met een kop thee. De laptop aangesloten aan de televisie. Start en daar zat ik in een theaterzaal op een mooie plek. Ik keek naar het overige publiek dat de zaal binnen kwam.

.

Liefdesverklaring voor altijd

De acteurs stonden in een hoekje op het toneel. Op de achtergrond draaide een compilatie van muzieknummers met I love you. Wij zaten bij de voorstelling Liefdesverklaring (voor altijd). Een ode aan de theaterliefhebber. De dialogen waren grandioos. Werden op een speelse, ritmische manier gebracht. Bovendien was het zo herkenbaar. Met zijn vieren omschreven de acteurs hoe het is om als theaterbezoeker naar een theatervoorstelling te gaan.

.

Dat wat theater met je doet

De aannames die je doet na het lezen van een omschrijving over een voorstelling. De verwachtingen die hebt op het moment dat je naar het theater gaat. Wat het de acteurs doet dat jij als bezoeker komt. Kortom alles wat theater met je doet werd in detail omschreven. Ik heb genoten van deze voorstelling. Dankbaar dat ik deze voorstelling alsnog kon zien. Met een liefdesverklaring op zak, zomaar op tweede paasdag, deed ik de televisie uit.  

.

Taal in plaats van pixels

Ik kan je wel proberen te overtuigen waarom je echt eens naar een theatervoorstelling moet gaan. Om even offline te gaan in plaats van online te blijven. Zo goed als ze dat doen in de voorstelling Liefdesverklaring (voor altijd) kan ik dat niet. Alleen daarom al adviseer ik je om deze voorstelling op Theaterflix te kijken, te ervaren en te beleven. Gewoon op je eigen bank, in je kloffie en met je lievelingsdrankje in de hand. 

.

U bent voor ons van levensbelang. Omdat u er bent.
Liefdesverklaring (voor altijd) –

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *