Pinkpop

Woorden tekort, zo mooi

Concerten, festivals, theater ik ben er fan van. Ik bezoek het veel te weinig. Elke keer als ik er dan wel ben neem ik mij voor om vaker te gaan. Des te mooier kwam het voor mij uit dat mijn passies samen kwamen in Pinkpop. “Een liefdesverhaal tegen de achtergrond van Pinkpop”, aldus de omschrijving van de voorstelling. Het bleef daar niet bij, het was veel meer.

.

Een gouden rand

Pinkpop is een theatervoorstelling met een gouden rand. De combinatie Rowwen Hèze en Toneelgroep Maastricht…wauw! Zonder toneelgroep Maastricht is er geen voorstelling, maar zonder Rowwen Hèze ook niet. De dialogen en de muziek zijn samen één. Geen losse onderdelen die elkaar afwisselen. Zonder elkaar is er simpelweg geen voorstelling.

.

Geschiedenis

De manier waarop dit in elkaar verweven is vind ik al een kunst,  er is echter meer. Het gaat om het liefdesverhaal van Wies en Lies. Door de beginnende Alzheimer van Wies, nemen zij ons mee terug naar het Limburg van 1979. Het jaar waarin hun liefdesverhaal begint. Waarin de DSM ramp van 7 november 1975 zijn sporen nalaat en Jan Smeets een grote rol speelt in de 10e editie van Pinkpop.

.

Het decor

Qua verhaal springen we van het heden naar de geschiedenis en terug. Ook qua muziek en qua decor. De achtergrond is een groot scherm dat ons de geschiedenis laat zien. Tijdens de dialogen zijn we in en om de mijnen. Tijdens de muziek op het festival van Pinkpop. Ook het decor vertelt ons meer. Er zitten leuke details in die het verhaal nog meer versterken.

.

Emoties volop

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toneelspel van de acteurs. Henriëtte Tol en Huub stapel spelen, samen met de andere acteurs, de sterren van de hemel. Alle emoties komen voorbij. Frustraties, teleurstelling, verdriet, plezier en liefde. Het is er allemaal. Niet alleen zichtbaar bij de acteurs, maar voelbaar bij de kijkers. De zaal werd meegezogen in het verhaal. Er was herkenning in de dialogen en in de muziek. Voor ieder op zijn/haar manier.

.

Ga! Verwen jezelf met Pinkpop

Het is jammer dat er een einde moet komen aan de voorstelling. Wat een feest om dit te mogen zien. Alles klopte: muziek, gevoel, dialogen en decor. Het maakt niet uit of je Pinkpop bezoeker bent of niet, jong of oud. Houd je van toneel en muziek samen verweven tot een theaterstuk met een gouden rand. Bestel dan hier je kaarten voor Pinkpop op 12 mei!

.

Een S-Toure (stoere) groet,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *