Marvellous het verhaal van superhelden

Marvellous het verhaal van superhelden

Op mijn Instagram zag ik het al voorbij komen. Posts over “Marvellous de eerste superhelden saga musical”. Ik moest denken aan Marvel Entertainment en aan de Amerikaanse serie The Big Bang Theorie. Een serie over vier nerds die helemaal weg zijn van comics en superhelden zoals The Flash, Batman, Green Latern, Aquamanen Wonder Woman.

.

Ode aan het superheldengenre

Volgens de omschrijvingen van de voorstelling is het een muzikale ode aan het superheldengenre. Een even grappig, spannend als ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om superheld te zijn. Met dit in mijn achterhoofd betrad ik de zaal van Theater Spant! in Bussum. Een mooie zaal die helaas nog niet eens voor de helft vol zat, maar wel veel gezinnen bevatte.

.

Superhelden

Ik had nergens gelezen dat het een voorstelling was gericht op kinderen. Aan de andere kant wie is er nu niet geïnteresseerd in superhelden? Hebben niet de meeste kinderen een superheld? De voorstelling gaat over de gepensioneerde superhelden van De Liga. Justitia, Testostero, Ilana, Detlev, Joost en Zip waren ooit samen De Liga, nu proberen zij een normaal leven te leiden.

.

Het verhaal

Het verhaal vind ik niet heel sterk. Justitia gaat door het leven als Kiki, de ontslagen Pink Ribbonmedewerker, en mist het spannende leven als superheld. De discussie ontstaat of De Liga weer bij elkaar moet komen of niet. Uiteraard komen ze weer bij elkaar doordat Kiki met haar buurman, Chiel, een schurk heeft ontworpen. Kosmonaut moet verslagen worden door De Liga.

.

De uitvoering

De relatief jonge acteurs spelen de benen onder hun lijf vandaan. Door snelle wisselingen van kleding, rollen en decor nemen ze je mee van de ene scène in de andere. Door special effects worden sommige scenes spannender dan het spel daadwerkelijk is. Alles bij elkaar maakt het een flitsende, snelle en humorvolle musical.

.

Gezinsmusical

Want humor komt er genoeg in voor. De tieners naast mij heb ik continu horen lachen. De jongens een paar rijen voor mij, kwamen niet meer bij tijdens een scène van Kiki en Chiel. Als je het niet erg vindt dat er woorden als shit, fuck, kut en af en toe gevloek voorbij komt, dan is het een leuke gezinsmusical. Alhoewel ik twijfel of niet sommige dialogen te ingewikkeld zijn voor iemand van 10 jaar.

.

Jongere publiek

Dat de musical aanslaat bij kinderen was ook na de voorstelling duidelijk. De boodschap van het lied “Alles komt goed” was over gekomen. Bij het naar buiten gaan hoorde ik een (klein)dochter zeggen “maar alles komt goed”. Het jongere publiek had gelachen, was onder de indruk en gingen enthousiast weer naar buiten.

.

Mooie lessen

Voor volwassenen vond ik de musical niet heel bijzonder. Als je geen problemen hebt met het taalgebruik, dan is het een leuke gezinsmusical voor kinderen vanaf 10 jaar. Wil je er nog mooie lessen uithalen? Dan is dat zeker de wetenschap dat alles goed komt, je moet gaan staan waarvoor je staat en je problemen beter kan oplossen door te praten dan door te vechten.

De musical is op 23 februari te zien in Theater Orpheus. 

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *