Ik had gelezen over de film Love Sarah. Het enige dat ik daarvan onthouden had was dat het ging over drie generaties vrouwen die samen een bakery begonnen. Zo’n echte Engelse bakkerswinkel met lekkernijen. In mijn gedachten zag ik een komisch tafereel voor me met hier en daar een traan. Het leek mij de ideale film voor een druilerige dag.

Comedy bleek een drama

De komische film die ik in gedachten had bleek een drama te zijn. Het meest essentiële onderdeel van de film, de reden waarom ze de winkel begonnen, had ik niet opgeslagen. Clarissa, een 19-jarige danseres, gaat samen met haar moeders beste vriendin en haar vervreemde oma de droom van haar overleden moeder verwezenlijken: een bakkerswinkel in het Londense Notting Hill.

Geen ingewikkeld verhaal

Het verhaal is eenvoudig. Sarah en Isabella staan op het punt om samen een bakkerswinkel te openen. Op dat moment komt Sarah te overlijden. Ze laat haar vriendin, haar dochter Clarissa en haar moeder Mimi achter. Clarissa brengt alle vrouwen bij elkaar en samen beginnen ze een bakery, een patisserie. Uiteraard heeft het verhaal een voorspellend romantisch tintje.
Wat maakt de film dan wel zo goed
Toch vond ik het een ontzettend mooie film. De verhaallijn vond ik niet bijzonder, maar het spel van de acteurs wel. Juist datgene wat niet gezegd werd maakt de film zo mooi. Hun individuele emoties over het verlies van hun Sarah. Hun onzekerheden, de struggles in de liefde en hun onderlinge verschillen. Dat alles in een Engels decor maakt het geheel tot een ontzettend mooie film.

Lesje ondernemen

Terwijl ik naar de aftiteling keek viel mij ineens te binnen dat ik niet alleen naar een mooie film had gekeken. Ik had ook nog eens een lesje ondernemen gekregen. Het ging in deze film heel duidelijk over het waarom, de bekende ‘why’. Over doorzettingsvermogen, geloven in jezelf én om anders te denken. Als het ene niet werkt, wat is dan wel de juiste formule om succesvol te zijn.

Love Sarah perfect voor een druilerige dag.

Ik denk niet dat dit de reden was van de makers om tot deze film te komen. Toch zal dit een mooie aanrader zijn voor ondernemers die even vastlopen in hun ‘why’ of ondernemerschap. Op een ontspannen manier de ondernemerslessen tot je laten komen. En ben je geen ondernemer, dan is Love Sarah de perfecte film om bij weg te dromen op een druilerige dag.

Note: ik heb de film gekeken op Picl.nl

Een S-Toure (stoere) groet,

Esmeralda