We are one: A Global Film Festival.

We Are One: A Global Film Festival

Deze blog is te laat. Eerlijk is eerlijk. Ik wist niet waarover ik moest schrijven en dus kwam er ook niks op papier. Thema van deze week is film, maar filmhuisfilms heb ik afgelopen weken niet gekeken. Terwijl ik mij af zat te vragen waarover ik wilde schrijven, me volledig liet afleiden door andere activiteiten, was daar mijn redding. De mail van IFFR over hun Global Film Festival. Informatie vers van de pers én iets om naar uit te kijken.

.

Het IFFR

Achteraf gezien had ik nog geluk. Door de Covid-19 (corona) zijn heel veel festivals en evenementen voor 2020 geannuleerd. Maar begin dit jaar, nog voor de Covid-19, vond het 49ste Internationaal Film Festival Rotterdam plaats. Zelf ben ik er een dag geweest. Veel te weinig natuurlijk, maar beter iets dan niets. Ik heb genoten van de films die ik daar gezien heb en hoopte ze gauw in de filmhuizen terug te zien.

 

IFFR Unleashed

Dat liep dus even anders. Gelukkig zijn er wel genoeg alternatieven om toch naar een filmhuisfilm te kunnen kijken. Denk aan Cinetree.nl, sommige staan op Netflix of worden aangeboden door KPN. Ook IFFR brengt films uit eerdere festivaledities en interviews met makers je huiskamer binnen. Voor een kleine bijdrage kun je deze films kijken via IFFR Unleashed. Tot op heden heb ik er zelf helaas nog geen gebruik van gemaakt.

.

IFFR werkt samen

Dat de mogelijkheid er is maakt mij wel blij. Net zoals het mailtje met de bekenmaking van hun samenwerking met twintig andere grote filmfestivals. Zoals het Sydney Film Festival, Tokyo International Film Festival, Locarno Film Festival, Sarajevo Film Festival, New York Film Festival en nog vele andere. Met elkaar organiseren zij het wereldwijde filmfestival We Are One: A Global Film Festival. Allemaal online, natuurlijk.

.

Filmfestival voor het goede doel

Tijdens dit online evenement vertoont elk festival een aantal films. Het doel is om geld op te halen voor Covid-19-initiatieven en lokale initiatieven. Het opgehaalde geld doneert het festival aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). IFFR heeft als goed doel de vluchtelingenorganisatie United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) gekozen. De UNHCR pleit ervoor dat vluchtelingen worden meegenomen in overheidssteunprogramma’s.

.

Onze deelname als filmliefhebber

De films worden gratis op YouTube aangeboden tussen 29 mei en 7 juni. Als filmliefhebber steun je dit initiatief door in deze periode gratis te genieten van de aangeboden films. Ondanks dat de films gratis te zien zijn, krijgen de filmmakers uiteraard wel een vergoeding. Dus in mijn ogen voor heel veel partijen een win-win situatie. Zet gauw de datum van We Are One: A Global Film Festival in je agenda en volg gauw hun YouTube kanaal!

.

.

Ik wens je alvast heel veel kijkplezier!

.

Een S-Toure (stoere) groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *