We kennen allemaal die afbeelding wel van de comfort zone en waar de magic gebeurt. Sinds ik onderneem word ik overspoeld met de termen: comfort zone en out-of-the-box. Soms tot vervelends toe.
Mijn besluit voor het ondernemerschap is voor mij al een out-of-the-box en uit mijn comfort zone stap. Dat was nog maar het begin.

Elke stap, beslissing en een gesprek met een vreemde is voor mij uit mijn comfort zone komen. De ene week gaat het wat makkelijker dan de andere. Continu ben ik bezig met het verlaten van mijn comfort zone. Af te reizen naar het gebied waar de magic zal gebeuren. Dat gebied buiten mijn comfort zone.
Het ondernemerschap  vind ik hierdoor steeds leuker. Het blijft een uitdaging, dag in en dag uit. Ik ontwikkel me niet alleen als ondernemer, maar ook als persoon.

Als ondernemer kijk ik met andere ogen naar mensen. Om maar even een voorbeeld te noemen. Ik kijk met welke personen ik graag zaken wil doen en kies voor die mensen. Op deze manier kies je je doelgroep. Deze manier van kijken doe ik als ondernemer, maar het beïnvloedt ook mijn manier van kijken in mijn privéleven. Ik kies nu heel bewust voor mijn sociale contacten en bepaal op welke manier ik dat contact wil onderhouden.
Als werknemer kon ik nog mijn werk en privé leven goed scheiden, als ondernemer is dat een iets ander verhaal.

Zo ging ik onverwachts met een vriendin en haar kinderen naar de Efteling. In de auto werd al gesproken over welke achtbanen ze zeker in wilden. “Oh nee”, dacht ik nog. Ik vind achtbanen vreselijk. Ik zit nooit lekker, klap altijd met mijn hoofd tegen die zijkanten van de stoeltjes en kan mij niet ontspannen. Ik verkramp eerder. Mijn vriendin zei daarop: “Je moet ook loslaten, laat het gebeuren en ontspan.”

Met die woorden en mijn overtuiging dat je buiten je comfort zone meer bereikt stapte ik in een achtbaan. Het was mijn grens overstappen. Een gezonde spanning trad op. Het was leuk, nieuw en ik had het gedaan.

Eenmaal terug in de auto realiseerde ik me iets belangrijks.
Ik ben verslaafd geraakt aan het reizen naar dat onbekende gebied. Dat gebied buiten mijn comfort zone.

Volgens mij is er maar één antwoord mogelijk op de vraag: “Tot wanneer treed je uit je comfort zone?” Dat is tot het niet meer kan.
Uit mijn comfort zone treden is een verslaving voor het leven. Een verslaving die mij laat groeien, als ondernemer én als persoon. Mij brengt het tot hele mooie ervaringen. Een verslaving waar ik blij van word en hopelijk nooit van hoef af te kicken.
Zolang het maar stapje voor stapje kan. In mijn tempo.

Hoe ervaar jij dat om uit je comfort zone te stappen?

Een S-Toure groet,

Esmeralda

Blog is gepost op 26-10-2015 op www.community4business.com