Hoe combineer je dat?

Ik vind schrijven heerlijk. Als ik inspiratie heb en in een soort flow zit. Het wordt al minder leuk op het moment dat er geschreven moet worden. Op die momenten blijft de inspiratie altijd weg. Mijn deadline is inzicht en de woorden moeten vanuit mijn tenen komen. Vreselijke momenten vind ik dat. Voor dat het geschreven stuk naar mijn wens is… In die tijd had ik al twee blogs kunnen schrijven met inspiratie.

Nu zit ik met een leuke uitdaging.

Hoe combineer ik het schrijven met mijn timemanagement?

Timemanagement.

Deze week ben ik begonnen aan een tweedelige training timemanagement. Plannen is namelijk niet zo mijn ding. Ik kom bijna altijd te laat. Of beter gezegd ben ik vaker te laat dan te vroeg. Gesprekken lopen altijd uit. Ik plan altijd te veel dingen in een te korte tijd. Ga zo maar door. Vandaar die training. Even een opfriscursus van de dingen die ik wel weet, maar niet doe. Gericht op tijd en ondernemerschap.

Opdracht.

Eén van de opdrachten is om te bepalen wat belangrijk is voor je onderneming. De kunst is om datgene in te plannen op een vast moment. Het idee is goed. Mijn intentie en motivatie om dat te doen ook. Alleen…hoe plan je inspiratie? Voor het doen van mijn administratie is het geen probleem, natuurlijk. Daar heb ik geen inspiratie voor nodig.

Inspiratie.

Inspiratie voor een blog komen bij mij altijd op de meest onmogelijke momenten.

  • Als ik op het punt sta om weg te gaan.
  • Als ik net wil beginnen met koken.
  • Wanneer ik in gesprek ben.
  • Als ik bij anderen op bezoek ben en het onbeleefd is om te zitten schrijven.
  • Onderweg in de auto.
  • Middenin de nacht.

Kortom: inspiratie komt en gaat bij mij altijd wanneer het zin heeft. Zelden op de momenten dat ik er klaar voor zit. Met pen en papier in de aanslag.

Zou het een kwestie zijn van afdwingen? Zoiets als oefening baart kunst?
Of zou ik een manier moeten vinden om mijn blogs toch te kunnen schrijven op de momenten dat er inspiratie is?

Een leuke uitdaging waarbij de oplossing waarschijnlijk komt wanneer het hem uitkomt. Net zoals inspiratie komt en gaat wanneer het er zin in heeft.

Heb jij een baan waarin inspiratie een grote rol speelt? Hoe doe jij dat?

Een S-Toure groet,
Esmeralda